Ullensaker/Kisa IL holdt onsdag kveld et ekstraordinært årsmøte hvor planen var å stemme over et forslag om å endre klubbnavn til UKI Jessheim. Kantineområdet og tilhørende inngangsparti på Jessheim stadion var tettpakket av både stemmeberettigede og andre interesserte i det som var en potensielt historisk seanse.

UTSATT

Før de kom så langt ble det stemt over et utsettelsesforslag som ble lansert underveis i møtet på Jessheim stadion.

Av totalt 92 stemmeberettigede stemte 52 for å utsette avgjørelsen, og 42 for å gå videre. Dermed ble saken utsatt inntil videre og møtet avsluttet.

Foran forsamlingen i kantineområdet sådde friidrett-trener Hans Jørgen Borgen tvil om UKI Jessheim var det beste forslaget, og foreslo utsettelse for å gjøre bedre forberedelser.

– Dette forsøket på vedtak går altfor fort. Vi skulle hatt en runde der vi fikk sett ordentlig på dette framfor å ta det første og beste forslaget. For meg er magefølelsen at vi må se på dette på nytt, sa Borgen, og fikk altså med seg flertallet på det.

ALTERNATIVE NAVN

Forslaget som nå lå på bordet til det ekstraordinære årsmøtet var videreutviklet av hovedstyret i Ullensaker/Kisa IL, til å gjelde endring for alle enheter, etter at temaet først var oppe i fotballens årsmøte. Rett før Borgen talte hadde det opprinnelige forslagets far, Tore Kværner, tatt ordet og sagt at hans utgangspunkt først og fremst gjaldt fotballen, og at UKI Jessheim ikke nødvendigvis er det beste alternativet, men kanskje heller varianter av Ull/Kisa Jessheim.

Også Kværner ga uttrykk for at han mye heller ser en utsettelse framfor splittelse i klubben.

SPLITTET

Som EUB har fortalt ved flere anledninger har navneforslaget møtt motstand i andre enheter. I håndballen har både ledelsen og spillere uttalt at de ikke syntes noe om forslaget om å endre navn til UKI Jessheim.

Ledere for fotball og friidrett var positive til UKI Jessheim-forslaget.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.