• INKLUDERENDE. Initiativtaker Aleksander Ebbestad trekker fram at idrett er arenaer der unge bruker mye tid.

Oslo Pride er en ti dager lang festival som markerer at alle skal kunne være seg selv, uavhengig av seksualitet, identitet, livsstil og kjønnsuttrykk. Mange lag og foreninger har i denne sammenheng bidratt til menneskemangfoldet, blant andre Ull/Kisa IL som har valgt å pryde sine nettsider med regnbuens farger.

– FOR ALLE

– Vi satte det opp i anledning Oslo Pride. Det er for å markere at hele Ull/Kisa skal være for alle uansett, sier Aleksander Ebbestad.

Ebbestad er trener for klubbens damelag i fotball, men jobber også i selskapet som driver hjemmesideverktøyet til klubben. Han kontaktet derfor klubbledelsen som raskt var enige om at dette var en gest de ville være med på. Også Kløfta IL har markert sin støtte til Pride på samme vis.

– Idrettslag er et sted hvor veldig mange unge bruker mye av sin fritid. Det er en ganske stor del av det sosiale livet som ung, og hvis noen da skal føle seg utenfor, dersom de for eksempel er homofile, så er det trist, sier Ebbestad.

– UTROLIG VIKTIG

Norsk fotball har den siste tiden markert Pride både på og utenfor banen. Under banneret «Idrettsglede for alle» deltok Norges Fotballforbund (NFF) i lørdagens Oslo Pride-parade med blant andre fotballpresident Terje Svendsen.

– Det er utrolig viktig at vi deltar på Oslo Pride. Nå har vi i Elite- og Toppserien markert et tydelig nei til homohets ved å spille med regnbuefargede kapteinsbind og cornerflagg den siste uken, sier fotballpresidenten til fotballforbundets nettsider.

Ragnhild Mizda er rådgiver innen inkludering og internasjonalt utviklingssamarbeid i NFF. Hun er glad for at fotballen i år har vært så tydelige i signalene som er blitt sendt.

– STARTE I BREDDEIDRETTEN

– Jeg tror det er viktig å kombinere synlighet sammen med kompetanse. Vi må jobbe for at de som er i klubbmiljøene kan være seg selv. Da må man snakke om det, for hvis ikke, vet ikke de det gjelder at det er helt greit å være seg selv, sier Mizda, og trekker fram viktigheten av arbeidet på grasrota.

– Jobben må starte i breddeidretten. Vi må skape de gode holdningene der slik at vi får med oss flest mulig oppover og at man ikke mister noen på veien mot toppen, sier hun.

LES OGSÅ: Granhus med ny norgesrekord

LES OGSÅ: Føler seg i sitt livs form som 44-åring

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.