Klubbhuset til NMK Gardermoen brant ned den 24. juli i år og motorsport-anlegget ved ringbanen har siden vært stengt for medlemsaktiviteter. Mandag denne uka ble nærmere hundre kvadratmeter med brakker plassert ved siden av brannruinene. Disse midlertidige lokalene gir klubbens medlemmer rom for opphold, kafeteria, kjøkken, dusj, toalett, garderobe og «sjukebrakke» - fasiliteter som er helt nødvendige for at klubben skal kunne drive sine aktiviteter. Tirsdag kunne anlegget åpnes igjen.

- ENORM BETYDNING FOR OSS

- Dette har enorm betydning for oss og viser at vi ikke lar oss knekke av en brann, sier Johnny Gravseth, leder av hovedstyret i NMK Gardermoen til EUB.

Han og andre dugnadssjeler begynte å tenke løsninger allerede samtidig som flammene slukte klubbhuset.

- Det var bare å gå på, for NMK Gardermoen er en sterk klubb hvor vi prøver å holde medlemsaktivitetene oppe. Da har man ikke annet valg enn å brette opp ermene og kjøre på for å finne best mulig midlertidige løsning fram til vi får gjort oss tankene om hvordan vi videre går fram for å bygge opp et ordinært klubbhus, sier Gravseth.

STORE MATERIELLE TAP

Det midlertidige klubbhuset skal stå på stedet ut året og regningen på 160.000 kroner dekkes av forsikring. I brannen mistet klubben alt inventar og utstyr. Ifølge klubben har dette en verdi på 1,4 millioner kroner.

- Forsikringen dekker ikke alt og det er noe dritt, for å si det rett ut. Om vi skulle kjøpt alt sammen så taper vi om lag 600.000 kroner, sier Gravseth.

Årsaken til brannen er under etterforskning og foreløpig ikke kjent. Klubbens største utstyrstap i brannen, som også er vanskeligst å erstatte, er lyssystemet som brukes for å kjøre løp på banen. Mange av klubbens eiendeler var skaffet gjennom dugnad, og samme praksis er i sving for å forsøke å erstatte mye av det tapte.

- GJORT EN KJEMPEJOBB

Klubbmedlem Frode Skaar, som dagen etter brannen satt fortvilet i en campingstol på branntomten, var denne uka tilbake på samme sted for å se det midlertidige klubbhuset ta form.

- Jeg var veldig frustrert sist, så det er gøy å se at vi får denne løsningen nå. Jeg hadde ikke trodd at vi skulle få det til såpass fort, sier Skaar.

Han berømmer hovedstyret og leder Gravseth som har gått mange runder med forsikringsselskap og andre for å få på plass en løsning så raskt som mulig.

- Med Johnny i spissen har klubben virkelig kastet seg rundt. De har gjort en kjempejobb, sier Skaar.

LES OGSÅ: For å gjøre mest mulig dugnadsarbeid har Stian og familien flyttet inn i brakke på dragrace-banen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.