Det ble som ventet en knalltøff og veldig jevn kamp da Eidsvoll 1814s og Oslo Vikings møtte hverandre i årets NM-finale i amerikansk fotball, som ble spilt i Sentralidrettsanlegget i Fredrikstad.

SE BILDENE FRA FINALEN HER

- Våre forsvarsspillere slipper inn to touchdowns. Det er veldig bra, rett og slett. Problemet var at vi ikke maktet å score flere poeng enn det Vikings gjorde.

Slik oppsummerte quarterback Eivind Brekke kampen sett fra sitt ståsted.

- Jeg mener det veldig alvorlig. Et lag som har et så sterkt forsvar at de kun slipper inn to touchdowns i løpet av en hel finalekamp, fortjener at vi som spiller angrep også gjør jobben vår og scorer mer enn to sekspoengere, slo Brekke fast.

LIGGENDE UNDER

Det var Oslo-laget som tok ledelsen i finalen. Ikke uventet var det Dustin Hawke Wilington som gled igjennom og sikret Vikings ledelsen. 1814s var på forhånd veldig oppmerksom på akkurat han, men han er en meget god spiller og uhyre vanskelig å stoppe.

Samtidig må det sies at mange av Willingtons forsøk ble nettopp stoppet av Eidsvoll-laget.

Viking sikret seg for øvrig to poeng som ekstrapoeng etter scoringen.

Oslo-laget maktet å sikre seg en ny touchdown i tredje periode. Da begynte situasjonen å bli uhyre vanskelig for 1814s.

GLIMT AV HÅP

Et glimt av håp ble tent da Riley Bowen maktet å snike seg fram til mål linja med ballen. Scoringen kom etter at 1814s hadde kjempet seg oppover på banen med flere til dels meget gode spill.

Ekstrapoenget satt som det skulle.

På dette tidspunktet av kampen begynte Vikings å bli litt «heite i toppen». Maskineriet til 1814s hadde begynt få opp turtallet. De krøp sakte, men sikkert nærmere endzonen til Vikings.

Men ett uoppmerksomt spill ødela det meste. Dommerne dømte fumble til store protester fra 1814-spillerne. Uansett om dommernes avgjørelse var feil eller ikke, medførte det at Vikings kom ut av ei fryktelig vanskelig knipe og i praksis gjorde vinstmuligheten til 1814s forsvinnende små.

MYE BRA

- Vi gjør veldig mye bra, men når vi ikke vinner, gjør vi ikke jobben vår godt nok, sa sjefen på banen, quarterback Brekke.

- Vinden var en medvirkende årsak til at det ble vanskelig å kaste, men i tredje periode kastet vi korte pasninger og fikk det spillet til å gli greit, sa han.

- Men vi gjør en del litt enkle feil som vi taper på i dag, sa Eivind Brekke.

- Jeg er stolt over hva dere presterer i dag, selv om det ble sølv, sa Greg Kleidon, som har gjennomført sin aller første sesong som hovedtrener og kunne ta med seg en sølvmedalje som bevis på det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.