• TIDSKONFLIKT: Med heltidsstudier og skøytegåing på toppnivå får Anne lite tid til å slappe av.
  • LESESALEN: Anne Gulbrandsen synes det er godt å være del av et studentmiljø.
  • STORTRIVES: Anne Gulbrandsen trappet ned satsingen for å satse på veterinærstudiene. Hun stortrives med valget.

I norsk skøytesport er det ikke bedre stilt enn at utøvere på Anne Gulbrandsens nivå, rett under de aller beste, må betale egenandel for å representere Norge i mesterskap. Eidsvold Turn-løperen er tatt ut til sprint-VM 3. og 4. mars. Mesterskapet foregår så langt unna som i Kina, og for å delta må Gulbrandsen dermed ut med mellom 15.000 og 20.000 kr.

– Det er noe vi er vant med. Det er alltid egenandeler fordi det er for dårlig økonomi i Skøyte-Norge. Det er jo kjedelig, og kan gjøre at folk ikke har råd å holde på. Men jeg har vært heldig med at Eidsvold Turn og foreldre har bidratt. Ideelt sett skulle det blitt dekket, men man får ikke gjort så mye med det når sporten ikke er like populær som for eksempel langrenn, sier Gulbrandsen.

INNSAMLINGSAKSJON

Anne studerer ved veterinærhøgskolen i Oslo på fulltid ved siden av skøytesatsingen. Egenandelene må derfor i stor grad dekkes av den lokale klubben, men det er begrenset hvor mye en liten klubb som Turn kan stille opp med over tid. Derfor har de sammen startet en internettbasert pengeinnsamling for å finansiere VM.

– Det er ikke så lett å dekke selv, og mamma og pappa har alltid støttet meg økonomisk som med mange andre i idrett. Men når vi nå skal reise så langt, og egenandelen blir såpass stor, så prøver vi derfor et forsøk for å se om det er noen som ønsker å gi småsummer. For det er mange som er interesserte i skøyter, også i lokalmiljøet, sier Anne.

– HELT TOPP

Spleiselaget har allerede rundet 16.000 kroner med 23 dager igjen.

– Jeg synes responsen har vært helt ekstrem. Det er kjempegøy at det har gått så fort. Nå blir antakeligvis nesten hele turen dekka. Det er jo helt topp. Så får jeg finne ut hvordan man skal takke alle som har bidratt, sier Anne.

Hun trappet egentlig ned satsingen denne sesongen for å satse på veterinærstudiene. Likevel har hun opplevd det ene høydepunktet etter det andre med skøyter på beina. Verdenscupdebut, EM, og nå VM i Kina.

– Jeg er veldig fornøyd med studievalget. Jeg savnet å være del av et studiemiljø selv om det blir en tidskonflikt nå som det har gått så mye bedre på skøyter enn jeg hadde sett for meg, Men jeg tar en vurdering etter sesongen, og så er det bare å glede seg over det man får oppleve nå, sier hun.

Å gå VM for Norge har vært et stort mål for Anne i mange år.

– VM er liksom noe av det største, så det er bare kjempegøy å få være med, sier Anne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.