– Med tanke på hvor fin naturgressbanen vår er fra juni til august hvert år, er det klart at en del av meg gjerne skulle beholdt den. Da finnes det ingen bedre bane noe sted. Men jeg har gått ut på dato, og er rimelig alene om å mene dette her i klubben, humrer Roar Halvorsen, daglig leder i Eidsvold Turn Fotball.

Nå sitter han og styreleder Petter Helgesen og snakker om stadionløftet klubben nå er i ferd med å gjennomføre. Utenfor vinduene i klubbhuset på Myhrer stadion er arbeidene i full gang. Den store ansiktsløftningen skal gi Eidsvold Turn Fotball et topp moderne stadionanlegg. Her er noe av det som skal bli resultatet når hele anlegget står klart:

En splitter ny kunstgressbane vil bli lagt oppå dagens hovedbane med naturgress. Klubben har kontraktsfestet med leverandøren Saltex at det nye dekket skal være klart til A-lagets første hjemmekamp etter ferien (Lyn 12. august).

Sterkt lysanlegg

Dekket vil være siste generasjons kunstgress med undervarme og vanningsanlegg.

I hvert hjørne av banen kommer 25 meter høye lysmaster med 500 lux – noe som er tre ganger så sterkt som ved kunstgressbanen på Eidsvollhallen.

I tillegg jobbes det med å bygge et nytt, overbygd tribuneanlegg. Planen er å ruste opp dagens sittetribune og utvide kapasiteten til 1.000 sitteplasser.

– Det blir ikke fullt her hver helg den første tiden, smiler Roar Halvorsen.

– Hvor mye ligger den samlede investeringen på?

– Samlet prislapp kommer tett oppunder 15 millioner kroner, svarer Halvorsen.

Fortsatt ved hallen

– Hva vil dette bety for klubben?

– Det gir oss muligheten til å samle hele klubben tolv måneder i året på Myhrer stadion. Her er det atmosfære og sjel. Vi har kjøkken her og kan ha kiosktilbud hele året, svarer Helgesen.

Tanken er at hele klubben vil være fast på Myhrer stadion året rundt når det nye anlegget står ferdig, men av praktiske årsaker med skole og plass, vil rekruttlaget, damelaget og G16-laget fortsatt gjennomføre en del økter nede ved Eidsvollhallen. Finansieringen er kommet på plass gjennom spillemidler og egeninvestering.

– Vi har fått en god finansiering på det. Kommunen har stilt med kommunal garanti på banklånet, og vi har fått gode betingelser i banken. Derfor er vi heller ikke bekymret for å betjene gjelden. Dette er et betydelig og viktig løft for klubben, sier Petter Helgesen.

LES OGSÅ: Turn vant siste gresskamp

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.