De besatte 1, 2, 4 og 5.-plassen! Snakk om kvinnelig dominans. Og best av alle var Anne Ingeborg Sogn Øiom, som er Kisen MSL-skytter.
Det var kongelagsskyttere, skytterdronning og skytterprinsesser på rekke og rad da superfinalen under årets Norma Open ble arrangert søndag. Dette er ikke hvilken som helst finale. Her er det rockemusikk på full guffe. Og nei, det er ikke bare mellom seriene. Her er det intervjuer og kommentarer og høylytt jubel fra det frammøtte publikum hver gang det ble skutt godt.
- Der skjøt Anne Ingeborg en 10,9. Bedre er det ikke mulig å få plassert et skudd, kommenterte speaker Simon Kolstad Claussen bare tideler etter at Anne Ingeborg hadde skutt.
Dette er show. Det er gøy og det er veldig utfordrende for skytterne å bli stilt spørsmål både før og etter skuddene. Skyting er jo en konsentrasjonsidrett, men med en dundrende bass i kroppen og en fullsatt tribune med taktfast applaus må man nesten være robot for ikke å la seg påvirke.
I finalen ble det skutt ti skudd stående på 50 meter. Deretter ble det skutt enkeltskudd og skytterne med svakest poengsum måtte en etter en strekke våpen. Trond Inge Rødland, Klepp, forsvant først. Deretter forsvant Kjell Arild Kleivkås, Kristiansand, Nils Thomas Valand, Oslo Østre, Bent Ove Bredal Løvåsen, Trysil og Rune Vandevjen Olsen, Nord Odal.
Fem skyttere gjensto. Fire av dem var kvinner. Skytterdronninga Mette Elisabeth Finnestad, Søgne, sikret femteplassen og en annen av landets aller beste kvinnelige skyttere gjennom alle tider, Liv Solesnes, Jondal, tok fjerdeplassen.
Vegard Solhaug, Aurland, inntok skive en i finalen, men måtte se seg slått av to kvinner i denne finalen. Anette Thingbø, Time, som er regjerende nordisk mester i skyting tok «sølvet». Best av samtlige var Anne Ingeborg Sogn Øiom, som vant hele showet.

FINALE=HODEPINE

- Jeg får hodepine hver eneste gang det er finale - og ikke bare når det er slike spesielle finaler som under Norma Open. Jeg vet ikke hvorfor, men etter få skudd får jeg vondt i hodet. Men jeg klarer stort sett å konsentrere meg godt nok allikevel, sier vinneren til EUB.
- I denne finalen skjøt jeg litt «lurvete» i starten, men jeg følte det gled bedre etter hvert. Riktignok blir det litt ventetid innimellom, men da kan man slappe av litt før man kryper inn i «bobla» for å få skyte et nytt skudd, sier hun.
Hun hadde høyt spenningsnivå på det siste og avgjørende skuddet. To ganger måte hun begynne på nytt, men hun skjøt 10,4 og vant med ett tidel på Anette Thingbø.

LUND VANT

Frode Lund, fra Jessheim, gikk helt til topps i klasse 2. I superfinalen møtte han skyttere fra junior og veteran-55-klassen. Alle skjøt knestående i finalen og til slutt sikret Lund seg seier i klasse to og en bronseplass totalt, etter meget sterk skyting.
LES OGSÅ: NM-medaljer i bøtter og spann til Kisen MSL under NM på Elverum
LES OGSÅ: Odd Arne Brekne satte ny verdensrekord

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.