• LEDER: Tor Nygard i Ullensaker gym og turn.
  • SHOW: Kjendisregissøren er hentet inn for å lage et show som skal markere 50 år med Ullensaker gym og turn.

– Dette har jeg aldri gjort før, sier Christer Tornell om kombinasjonen turn og dans, mens han tar en pause fra koreografiøvingen med Ullensaker gym og turn.

Dans og teater kan han imidlertid mye om. Etter blant annet syv sesonger som Skal vi danse-dommer har svensken blitt en gjenganger i oppsetningene hos Ullensaker teater. I forbindelse med at Ullensaker gym og turn fyller 50 år er kjendisregissøren hentet inn for å koreografere et jubileumsshow.

UTFORDRINGER FOR ALLE

– Når jeg ble spurt om dette tenkte jeg at de kan lære noe, og at jeg kan lære noe. Så synes jeg det er gøy å se ungdommer som er så dedikerte til disse to idrettene, freestyle og turn, som jeg ikke kan noe om. Det er noen av de samme elementene i teater og dans, men de gjør det på en helt annen måte. Derfor er dette både utfordrende og spennende og noe jeg bare måtte prøve. Så skal også ungdommene gjøre noe de ikke er vant til, nemlig å spille teater uten at det er dommere som bedømmer dem, sier Tornell.

Under øvingen denne torsdagskvelden i gymsalen på Gystadmarka skole, står Guro Døssland Strande hånd i hånd med Tornell ute på gulvet mens resten følger nøye med på demonstrasjonen. Guro sier hun lærer mye av jobbe med Tornell.

– Jeg synes det er veldig kult. Vi har lært litt forskjellige danser og hvordan vi skal jobbe med den biten, sier 19-åringen.

VISER UTVIKLINGEN I 50 år

10. juni skal forestillingen vises fram i Jessheim is- og flerbrukshall.

– Jeg har plukket sammen musikk fra 1968 og fram til 2018. Så går vi gjennom hvert tiår. Jeg har satt sammen elementer etter å ha spurt trenere om hva de gjorde i de forskjellige tiårene, slik at det viser utviklingen over 50 år, sier Tornell.

Ullensaker gym og turn arrangerer også en jubileumsfest for gamle og nye styremedlemmer, trenere og andre som har bidratt ekstra til klubbens utvikling. I forbindelse med jubileet vil det også bli utgitt et jubileumstidsskrift med klubbens historie, hvor tidligere turnere, og styremedlemmer har bidratt.

– Vi føler at vi skylder klubben dette og vil gjerne vise oss fram. Vi har merket at mange ikke kjenner til klubben, så vi prøver å vise oss litt fram også ut i kommunen, sier leder Tor Nygard.

FAKTA

I 2017 hadde klubben 640 medlemmer.
Gjennom årene har klubben hatt mange aktiviteter, som apparatturn, rytmisk sportsgymnastikk, dans med hip hop, freestyle disco jazz, aerobic, mosjonsgrupper og tilbud for funksjonsnedsatte. 
Klubben har deltatt i NM, både dans og turn, med gode plasseringer.
Trener i en rekke forskjellige haller rundt om i Ullensaker.

LES OGSÅ: Ruver høyt i det norske turnmiljøet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.