EUB fortalte i midtuka om Morten Sand, som ble påmeldt den store styrkeprøven av sin kone, og som stiller til start som enkemann. Morten og turfølget har startet en innsamling der de hadde som mål å få inn hundre kroner for hver av de 543 kilometerne fra Trondheim til Oslo. Mottakeren av pengene skal være Stiftelsen ALS norsk støttegruppe, på bakgrunn av at Morten i oktober 2017 mistet sin kone av denne sykdommen.

GLAD

Stiftelsen har sin base i Nannestad og er ledet av Mona Hytjanstorp Bahus.

– Jeg ble så glad når jeg så denne nyheten. Dette varmer virkelig i hjertet. Det var også veldig moro å se bilder av dem der de har vår logo. De har virkelig lagt ned arbeid i dette og det er bare utrolig bra, sier Hytjanstorp Bahus til EUB.

Torsdag formiddag, lenge før et eneste tråkk på pedalen er tatt, er målet for lengst passert. I skrivende stund har de samlet inn 68.585 kroner fra 299 donorer.

– Jeg er veldig imponert over at de snart er oppe i 70.000 før de har satt seg på sykkelen, sier Hytjanstorp Bahus.

OPPFORDRING

Pengene er øremerket forskning.

– Dette hjelper oss ikke bare med forskningsmidler, men også med å sette søkelyset på sykdommen. For det er veldig få som kjenner til den, sier Hytjanstorp Bahus som har en oppfordring til folk den 15. juni.

– Jeg oppfordrer alle til å heie gutta fram gjennom sykkelrittet. De fortjener virkelig et klapp på skulderen, sier hun.

LES OGSÅ: Flytter for å være med triatloneliten

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.