– Nå er aktivitetsnivået veldig dårlig. Tilnærmet lik null, sier Ken Roar Elverum, leder av hoppgruppa i Ullensaker skiklubb.

De siste par vintrene har det knapt vært snø i hoppanlegget Kvernlia på Jessheim.

– Vi har så vidt hatt åpent ei uke eller to de to siste vinterne. Da blir det sjanseløst, sier Elverum.

Helt mørkt er det likevel ikke. Anlegget er nylig oppgradert, og om det faktisk kommer nok snø blir det preppet og tilrettelagt for skihopping.

– Da kommer det nok folk for å prøve, sier han.

– SPENNENDE Å FØLGE DEM

De begynte på null også da Elverum kom inn og blåste liv i klubbens hoppmiljø tilbake i 2010. Etter hvert besto miljøet av ti-femten hoppere, blant andre Eva Elise og Esben Alexander Johansen Amble, før de aller fleste har gitt seg med årene. Også en annen fra denne gjengen, 99-modellen Michael Alderin Berg, holdt det gående og hoppet aktivt så sent som forrige vinter. Elverum, som av Eva og Esben får en stor del av æren for at de den dag i dag satser på sporten, synes det er morsomt at duoen har holdt det gående.

– Amble-søsknene tok vare på den sjansen og mulighetene de fikk og har vært flinke til å jobbe. Det blir spennende å følge dem videre, sier Elverum.

TRENGER HELÅRSDRIFT

Hvis det skal utvikles nye hoppere fra nærområdet setter lederen i hoppgruppa sin lit til at et helårsanlegg i Rambydalen, slik hovedstyret i Ullensaker skiklubb har vært en pådriver for i en årrekke, skal bli realisert.

– Det vil være en nøkkel for hele skiidretten i Ullensaker, med alpint, skiskyting og hopp samlet, framfor å være på spredte anlegg. Man må ha kunstsnø for å få aktivitet, det ser vi også andre steder. Det må et vinteranlegg til med helårsdrift, plast om sommeren og felles snøproduksjonsanlegg så man får kunstsnø i bakken. Det må noe sånt til for å få en oppblomstring, sier Elverum.

LES OGSÅ: Ragnhild Haga spiller alle kortene sine riktig

LES OGSÅ: Med denne nye maskinen kan Åsen IL lage flere skihelter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.