Ungdoms-OL går på Lillehammer fra 12. til 21. februar. Fredag kveld kommer OL-ilden til Ullensaker idrettspark. I forbindelse med seremonien har lokale lag og foreninger tilrettelagt for at besøkende kan prøve seg på over 20 såkalte morgendagens idrettsaktiviteter.

LOKAL DUGNADSÅND

- Alle aktivitetene blir tilrettelagt av idrettslag fra Romerike. De har blitt utfordret til å arrangere noe som alle ungdommer kan delta på, uansett nivå, sier fakkelsjef Guro Røen til EUB.

Røen er til daglig håndballdommer på toppnivå, og rådgiver i Akershus idrettskrets som står bak fakkelseremonien. Røen var tirsdag på Jessheim videregående for å promotere arrangementet, som også inneholder musikk fra Romerike folkehøyskole og artisten Morgan Sulele.

- Jeg har store forventninger. Vi har vært rundt på flere skoler, og mitt inntrykk er at barn og unge synes dette virker kult. Det er betryggende å høre, sier Røen.

Det vanker premie blant dem som deltar på flest aktiviteter. Selv om morgendagens aktiviteter er beregnet for ungdom mellom 15 og 20 år, blir det i tillegg lagt opp til egne aktiviteter for barn.

- Vi vil feire idrettsglede, sier Røen, som også retter en stor takk til Ullensaker kommune og de øvrige samarbeidspartnerne (se faktaboks).

INSPIRERENDE IDRETT

På aktivitetsområdet til Ullensaker gym og turn vil man kunne hoppe på trampett og gjøre akrobatiske øvelser på airtrack'en.

- Bli inspirert til å komme deg opp av sofaen og bort fra mobilen. Du vil få mulighet til å prøve forskjellige idretter, uten å måtte melde deg inn i en klubb. Kanskje finner du din nye favorittidrett, sier Marianne Bing fra Ullensaker gym og turn til idrettsforbundet.no.

Jessheim Kampsportsklubb vil gi innføring i slagteknikker, enkle spark, frigjøring fra forskjellige kvelertak og forsvar mot kniv. Inne i ishallen byr Ullensaker Issportklubb på curling og ishockey. Håkon Brennum fra Ullensaker issportklubb mener dette er en unik sjanse til å oppleve mange idretter på en gang.

- Ta med godt humør og prøv deg på så mange idretter som mulig. Dette vil gi mulighet for en flott totalopplevelse med mange idretter, tenning av OL-ild og konsert, sier han.

VIL HA FOLKEFEST

Brennum anbefaler alle å komme til Ullensaker idrettspark denne fredagskvelden.

- Det er sjeldent Norge får anledning til å arrangere et OL, og når vi får denne flotte muligheten til å arrangere en fakkelmarkering i den forbindelse vil det for alltid være en historisk hendelse som det er morsomt å ha vært med på, sier Brennum.

LES OGSÅ: Hurdølingen Jostein Buraas er sportssjef

BIDRAGSYTERE

Ullensaker kommune

Ullensaker idrettsråd

Røde Kors

Hvam videregående skole

Romerike Folkehøgskole

Jessheim Stadion

Ullensaker Cricket

Kløfta Håndball

NRC Tigers

Ull/Kisa Innebandy

Ull/Kisa fotball

Ullensaker gym og turn

Ullensaker GK

Jessheim Kampsportklubb

Borgen Bordtennis

Øvre Romerike HIL

Ullensaker Issportklubb

Varingskollen Snowboard

Ullensaker skiklubb

Akershus bedriftsidrettskrets

Akershus Skikrets

Norges Håndballforbund Region Øst

LES OGSÅ: Sondre er OL-klar

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.