Med alle fire spissene på skadelisten ble Ull/Kisas kantspiller Kristoffer Ødemarksbakken plassert på topp i lokaloppgjøret mot Strømmen. 20-åringen som debuterte for Kisa tilbake i 2013 svarte på utfordringen med å sende Kisa i ledelsen med sitt aller første mål i 1. divisjon.

- DEILIG

- Jeg har vært nære noen ganger, så det var deilig å få den første scoringen. Og det er selvfølgelig ekstra deilig å få den i et lokaloppgjør mot Strømmen, sier Ødemarksbakken til EUB.

Han har spilt spiss tidligere i karrieren, men aldri for A-laget til Kisa. Han føler at samarbeidet med Nicolay Solberg, også han en kantspiller som ble plassert på topp i denne kampen, bare ble bedre og bedre.

- Det var både vant og uvant å spille der, men jeg og «Nico» snakket mye på forhånd om hvordan vi skulle løse det. Spesielt defensivt synes jeg vi gjorde det bra, sier Ødemarksbakken.

Maura-mannens ledermål kom etter en drøy halvtime. Jesper Andreasson pisket en corner foran mål, og etter den første duellen falt ballen ned i feltet til «Bakken» som banket ballen i lengste hjørne. Både før og etter målet var det gjestene som hadde ballen, men uten å sette Kisa-keeper Stefan Hagerup på veldig mange prøver. Gjestene kom nærmest da et hjørnespark ble flikket opp mot krysset, men der fikk Hagerup akkurat flyttet seg over og dyttet ballen vekk.

- Dette var en skikkelig krigekamp hvor vi gjennomfører en bra kamp defensivt. Strømmen skaper omtrent ingenting og vi ligger bra i formasjonen, sier Ødemarksbakken, som kaller Strømmen et hat-lag.

- Da er det ekstra deilig å vinne, sier han.

INNBYTTER MED SITT FØRSTE

Etter en times spill gikk Maura-mannen ned på sin vante kantposisjon da Herman Henriksen fra Jessheim ble byttet inn og plassert på topp. Kampbildet var det samme hele oppgjøret, men etter 78. minutter var det Henriksens tur til å score sitt aller første mål i 1. divisjon.

- Det er supert! Jeg har jobbet veldig hardt på trening med avslutninger for å avgjøre sånne oppgjør. Da er det veldig deilig når det stemmer, sier 19-åringen.

Da Nicolay Solberg dro seg rundt på venstrekanten kom Henriksen på et sugende løp inn i feltet, og fra rundt straffemerket satte han bredsiden til og la ballen under Strømmen-keeperen.

- Jeg hadde litt innbytterpuls men jeg følte meg rolig. Det var ingen druser, men greit plassert, sier Henriksen.

Kisa ble satt under press resten av kampen, uten at tomålsledelsen ble særlig truet.

- Dette var kjempegøy. Det var ikke akkurat noe pent oppgjør med mye finspill, men heller løping og kriging. Da er det ekstra deilig å vinne, sier Henriksen.

- EKSTREMT VIKTIG

Etter kun en seier tidligere i sesongen og fire strake uavgjort før denne runden, er begge målscorerne klare på at oppturen var svært kjærkommen for Jessheim-klubben.

- Det var ekstremt viktig å få tre poeng nå, og kanskje enda flere før ferien slik at vi tetter luka opp til sikker plass. Denne seieren trengtes virkelig, og det var deilig å få stoppet rekka med uavgjorte kamper, sier Ødemarksbakken.

Kisa har ny kamp allerede i midtuka borte mot serieleder Kristiansund.

KAMPFAKTA

Ull/Kisa-Strømmen 2-0 (1-0)

Jessheim stadion, 550 tilskuere

MÅL

1-0. 32. min.: Kristoffer Ødemarksbakken

2-0. 78. min.: Herman Henriksen

Gule kort: Truls Jørstad, Kristoffer Ødemarksbakken, Jan Tore Amundsen, Fredrik Krogstad, Ull/Kisa. Mathias Blårud, Thor Lange, Strømmen.

Dommer: Rohit Saggi, SBK Drafn

Ull/Kisa (4-4-2): Stefan Hagerup-Jan Tore Amundsen, Thomas Braaten, Edmir Asani, Vetle Dragsnes-Karsten Rognerud (Herman Henriksen fra 60.), Truls Jørstad, Jesper Andreasson, Fredrik Krogstad-Nicolay Solberg, Kristoffer Ødemarksbakken

LES OGSÅ: Kisa-spiller truet med kniv og fraranet klubb-bil

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.