• FRISPARK. Her setter Sandberg inn sitt første av to frisparkmål.
  • OVERLISTET. Sandberg med et skudd som spratt under keeper og i mål til 4-0.
  • DOBBEL. Andreas Aalbu pirker inn sitt andre og Kisas siste mål for kvelden.

– Det er jo flyt. Jeg har aldri vært med på noe lignende før. Det er sånn som gjerne skjer på trening en gang i året. Det var skikkelig kult, sier firemålsscorer Niklas Sandberg etter søndagens 7–1 seier over Jerv.

Rogalendingen hadde sin far, farfar og bror på plass på Jessheim stadion til kampen. Timingen på besøket kunne ikke vært bedre.

– Hehe, ja det var veldig gøy, sier Sandberg.

LYNRASKT HAT TRICK

Andreas Aalbu og Mats-Andre Kaland hadde sendt Kisa i ledelsen da Sandberg bøyde et frispark over muren til pauseresultatet 3–0.

Rett etter hvilen tok det helt av på Jessheim stadion. Fra spillminutt 49. til 53. scoret Sandberg hele tre ganger. På 4–0 skar han inn fra høyre og banket ballen nede i lengste hjørne, før han på et nytt frispark klinket ballen helt opp i vinkelen. Kisas femte kom da midtbanespilleren snappet en ball foran en utrusende keeper, før han trillet ballen i det åpne målet.

– Det andre frisparket, som satt helt der oppe, det var kult. Det sikret hat tricket og var litt ekstra, sier Sandberg om hvilken scoring han er mest fornøyd med.

– FANTASTISK FOTBALL

Firemålsscoreren hadde aldri scoret hat trick i en seniorkamp før. Tross 3–0 ledelse var verken han eller laget fornøyd med spillet i førsteomgang.

– Jeg synes vi sliter i førsteomgang. Vi springer imellom og Jerv er gode. Så når jeg scoret 4–0 rett etter pause så detter de litt sammen, og jeg synes vi spiller fantastisk fotball etter det, sier Sandberg.

Kisa hadde presset på seg etter at nærmeste kvalikutfordrer Levanger slo Bodø/Glimt borte tidligere på dagen.

– Det er sterkt. Vi viser fantastisk lagmoral og kjører på uansett, sier Sandberg, som nå har ti mål og ni målgivende hittil i serien.

Ull/Kisa-trener Vegard Skogheim måtte lete etter ordene for å beskrive Sandbergs kamp.

– Hva skal man si? Han toppet vel en god sesong akkurat i denne kampen, sier Skogheim.

SVARTE ETTER MØTE

Treneren avslører at Sandberg ble kalt inn på kontoret for en prat i midtuka.

– Jeg tok han inn på kontoret på torsdag og sa at jeg synes kurven hans hadde vært litt nedadgående. Jobben hans, for at han skal videre, begynner med den jobben han gjør her. Og det svarte han på i dag. Det var ingen skjennepreken, men heller sånn at vi må få et par spillere opp. Så gjør han det han gjør nå, med fantastisk spill og mål, sier Skogheim.

Treneren hadde vanskelig for å tro det han så da Sandberg dunket inn tre mål på under fem minutter.

– Man gnir seg i øynene, og tenker «skjer dette»? Da spiller vi klikk-klakk fotball og det går i hundre og de henger ikke med, sier Skogheim.

Både treneren og Sandberg følte motstanderlaget var best før pause, selv om Kisa ledet med tre. Derfor la de om presspillet i andreomgang.

– Dette var en lagseier i forhold til at alle fulgte planen, sier han.

KAMPFAKTA

Ull/Kisa – Jerv 7-1 (3-0)

Jessheim stadion, 560 tilskuere

MÅL

1-0. 7. min.: Andreas Aalbu

2-0. 24. min.: Mats-Andre Kaland

3-0. 27. min.: Niklas Sandberg

4-0. 49. min.: Niklas Sandberg

5-0. 51. min.: Niklas Sandberg

6-0. 53. min.: Niklas Sandberg

7-0. 69. min.: Andreas Aalbu

7-1. 85. min.: Andreas Hagen

Gule kort: Jan Martin Hoel Andersen, Erixon Danso, Jerv.

Dommer: Anders Gjermshus, Hamar IL

Ull/Kisa (4-5-1): Stefan Hagerup – Mats-Andre Kaland, Emmanuel Troudart, Aden Ciise, Jan Tore Amundsen – Nicolay Solberg (Ole Kristian Langås fra 77.), Niklas Sandberg (Truls Jørstad fra 75.), Christian Aas, Martin Torp, Kristoffer Ødemarksbakken (Magnus Grødem fra 68.)  – Andreas Aalbu

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.