Ullensaker Flyers startet opp A-lag i seriespill for tre sesonger siden. Første året ble spilt på aller laveste nivå i norsk ishockey, før de året etter gikk opp to divisjoner til 3. divisjon B. Flyers skal kommende sesong spille i 3. divisjon A, samme nivå som i fjor.

HÅPER PÅ ETTERVEKST

– Det har gått litt fort i svingene, så vi vil ikke gå noe høyere opp foreløpig. På A-laget er vi en gjeng med eldre hockeyspillere, så håpet er å kunne få opp ungdommer fra klubben om 2–3 år, sier lagkaptein Thomas Petterson.

Ullensaker issportklubb har opplevd en stor vekst siden ishallen åpnet. Petterson er blant spillerne på A-laget som også er involvert i klubbens yngre rekker. I to år har han vært ansvarlig for klubbens hockey-SFO i Jessheim is- og flerbrukshall. For dagens A-lagsspillere handler de kortsiktige ambisjonene vel så mye om framtidens tilbud.

– Vi vet selv at vi ikke kommer til å bli noen verdensstjerner. Men vi håper å kunne holde laget på et rimelig nivå for å kunne sluse inn ungdom fortløpende. Det er viktig å ha et A-lag slik at spillerne ikke forlater klubben i 14-årsalderen, sier «TP».

MYE I DET BLÅ FOR FLYERS

Pettersons kapteinsverv er en av få offisielle roller i laget. Laget har ingen trener, som selv på dette nivået er rimelig unikt.

– Jeg vil tro at alle motstanderne våre har noen form for trener eller coach i boksen. Det er vi nok ganske alene om å ikke ha. Men vi er en ny klubb, sier Petterson.

Norges Ishockeyforbund har foreløpig ikke sluppet terminlisten for årets 3. divisjon A, men fjorårets sesong startet helt i slutten av oktober. Flyers har mistet tre spillere og fått inn fire nye mellom sesongene. Stallen består av spillere som kommer fra Ullensaker, Nes, Skedsmo og Oslo, i tillegg til kjernen av svensker som bor i klubbens nærområde.

– Vi ønsker å havne høyt på tabellen, men det er et par veldig bra lag i divisjonen. Og siden halve laget består av svensker som jobber skift på Gardermoen. får vi aldri stilt med fullt lag. Derfor må vi ta det kamp for kamp, sier Petterson.

LES OGSÅ: Herrene i Ull/Kisa innebandy har bykset oppover

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.