• STØTTE. Gunnar Sund følger opp.

Ungjenta fra Eidsvoll vet allerede hva hun skal gjøre i påsken. Da skal hun nemlig til Whistler Mountain i Canada. Det er Norges Skiforbund som tar med Malin Sofie til Canada for å delta i en internasjonal konkurranse der. Eidsvolljenta er imidlertid ikke ukjent med å konkurrere utenlands, sin unge alder til tross. I fjor var hun i Kranjska Gora i Slovenia, der hun var uttatt til å delta i slalåmkonkurranser for ungdom.

VANT I TRYSIL

– Jeg kvalifiserte meg til Whistler-deltakelse under to renn i Trysil, forteller Malin Sofie til EUB.

Under storslalåmkonkurransen kjørte hun ut, men i slalåmrennet gikk det bedre.

– Da vant jeg, smiler ungjenta.

Til tross for utkjøringen og null poeng fra storslalåmen, gjorde seieren i slalåmkonkurransen at hun sikret seg en tredjeplass totalt. Det er det tre beste i klassen som fikk tur til Canada.

LIKER SEG I HAKADAL

Malin Sofie representerer Hakadal når hun kjører på ski.

– Det bare ble sånn. Jeg kjørte en del alpint i Åslia for Nannestad, men etter kort tid ble det Hakadal og Varingskollen i stedet.

– På ukedagene er det ofte tre-fire treningskvelder i Varingskollen og det blir veldig mange mil til og fra trening, sier pappa Sund, som er på plass på de aller fleste treningene.

– Noen ganger sier vi ingenting og andre ganger synger vi for full hals og koser oss. Det blir en del timer i bilen, innrømmer pappa Sund.

– Miljøet i Hakadal er kjempebra. Jeg har flere venninner jeg konkurrerer sammen med og liker meg kjempegodt i klubben, sier Malin Sofie.

– Jeg har egen servicemann og sjåfør. Jeg vet hvordan skiene skal prepareres og av og til, på samlinger, så gjør jeg det sjøl, men som oftest er det pappa som sliper stålkantene og preparere skiene, sier hun.

LIKER FART

Hun liker fart. Jo fortere det går, jo mer koser hun seg i bakken. Hun er imidlertid ikke gammel nok til å kjøre utfor. Derfor er super-G den raskeste disiplinene hun kan drive med, foreløpig.

– Det er morsomt når man føler man har full kontroll – i høy fart, innrømmer hun.

Under landsfinalen i alpint i fjor vant hun tre av fire disipliner. Hun var med på seierslaget i en kretskonkurranse og vant dessuten både super-G og storslalåm.

– Jeg har imidlertid klundret en god del i slalåm. Jeg har kjørt litt for runde svinger, har lent meg innover og har slitt litt med å få reine skjær gjennom svingene. I det siste har jeg fått litt «sving på sakene», ler hun.

Hun går i 9. klasse på Råholt ungdomsskole og har veldig lyst til å gå på skigymnas når hun skal over på videregående.

– Jeg er imidlertid litt usikker på hvilken skole jeg skal søke på. Men foreløpig har jeg god tid, før jeg må bestemme meg, da, smiler alpintalentet fra Dal.

LES OGSÅ: Knall forhold i bakken

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.