Det begynte med at Tony Visceto, trener for U7-laget i ishockeyklubben Ullensaker Flyers, dro i gang en showkamp mellom barna og deres mødre i sesongen som var. Mammalaget forberedte seg med noen treninger, og interessen økte for hver økt som gikk. Etter en tøff match hvor mammaene utlignet til 3-3 ble interessen tent for fult, og de bestemte seg for å etablere klubbens første damelag.

- Barna blir jo bare bedre og bedre, så ambisjonene våre må være å trene slik at vi en dag kan vinne over dem, sier Siri Borgen med et smil.

GIR MESTRINGSFØLELSE

Kun noen få av dem hadde prøvd hockey før mange ble bitt av basillen med showkampen.

- Jeg liker adrenalinet og at det er lov å være rask og tøff. For meg som har blitt voksen og ikke hatt skøyter på beina siden jeg var ung så kjenner jeg en stor mestringsfølelse av hvor fort man blir bedre, sier Borgen, og får støtte av de andre.

- Dette er en tøff sport full av fart og spenning, sier Ekatarina Londono.

Først sesongen 2017/18 blir det aktuelt med seriespill. Den kommende sesongen går med til å bygge lag ved å trene og spille treningskamper. Initiativtakerne oppfordrer alle damer som ønsker å spille hockey, uansett nivå, om å ta kontakt.

- Vi vil vise at hockey ikke bare er en sport for gutter. Alle er velkomne hos oss, og sammen skal vi ha det gøy og klare å bli gode, sier Heidi Andreassen.

Alle de nåværende spillerne er fra Ullensaker, uten at det er noe krav til eventuelle nykommere. Isen i Jessheim is- og flerbrukshall er borte for sesongen, men i sommer holder laget formen ved like med utetreninger.

- STOR RESSURS

Leder Håkon Brennum i Ullensaker issportklubb er strålende fornøyd.

- De fleste av damene har små barn i klubben, og at de også ønsker å spille selv gir et større og bredere engasjement i klubben. Vi ønsker å ha med flest mulig så dette er bare positivt. Spillerne blir helt sikkert en stor ressurs for klubben, sier han.

Sportslig leder Stig Englund i Ullensaker Flyers er også primus motor for jentesatsingen i hockeyklubben.

- Et damelag i Flyers er viktig for framtiden, sier Englund.

Nå har klubben 24 jenter som spiller på aldersbestemte nivåer.

- Vi har allerede ei jente som faktisk burde spille på damelag kommende sesong. I årene som kommer vil spillerne på nivåene under trenge tilbud om damelag, og da må vi ha startet et sted. sier Englund.

LES OGSÅ: Hockeyjentene spilte kamp som gikk verden rundt

LES OGSÅ: Ull/Kisa innebandy jubler for opprykk

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.