- Jeg er i stallen 12 til 13 timer hver eneste dag. Men det er det som kreves, sier Maura-jenta som satser stort.

SPRANGRIDNING

Store dyr og høye hinder, det har Martine fått inn med morsmelka.

- Jeg har drevet med hest så lenge jeg kan huske. Jeg fikk min første konkurranseponni da jeg var 11 år, sier Martine og forteller at interessen er like stor, om ikke større, nå enn den gang.

- Da jeg var rundt 16 år, så bestemte jeg meg for å satse. At jeg faktisk ville noe sted med dette. Og det har foreløpig vist seg å være et klokt valg.

HEVDER SEG

Sprangridning er en stor hestesport ute i Europa. Martine er en av de beste i sin aldersgruppe her hjemme i Norge, og har i år rukket å få flere internasjonale plasseringer. Hun tok gull i Nordisk mesterskap i Finland, hun har vunnet kvalifiseringsklasse til Oslo Horse Show og hun fikk en 2. plass i Grand Prix i Bergen Horse Show, i klassen hvor de hopper over hindrene som er 1.45 meter høye.

- Jeg har tatt steget opp i år, og lagt grunnlaget med ny trener, Euricio Mariante og et fantastisk team rundt oss med mentaltrener, fysioterapeut og veterinærer, sier Martine, og påpeker at hun er svært fornøyd med sin «partner in crime», hesten Douglas Hill.

LES OGSÅ: Andrea kun et hestehode foran venninnen Nora

ET GODT TEAM

- Du og hesten må matche. Hesten må ha et godt hode, et stort hjerte og den må være modig. I tillegg må den ha kapasitet til å hoppe høye hinder. Det har Douglas Hill, sier hun og forteller at hesten ble hentet fra Irland.

- Jeg ble kjent med Douglas Hill da jeg jobbet for en stor sprang- og salgsgård i Irland i vinter. Tross gode resultater, ble han ikke solgt, fordi ingen andre enn hans faste rytter klarte å ri han. Jeg og han fant imidlertid tonen, og jeg tok han med meg hjem.

MEDALJENS BAKSIDE

- Hvordan klarer du å kombinere det å være en toppidrettsutøver med å jobbe?

- Det krever sitt. Vi eier gården Sundby Gård Midtre, hvor jeg trener og jobber. Jeg er heldig som kan kombinere det, sier Martine, som også forteller at hun trener opp til 20 timer i uka.

- Jeg er i stallen fra åtte om morgningen til klokken ni-ti om kvelden. Man kan godt si det er medaljens bakside, men det er det som kreves, sier hun.

All jobben og treningen Martine har lagt ned, bærer frukter. Hun har fått plass på det norske landslaget.

- Det er selvfølgelig en ære å få ri med flagget på brystet.

Det er et av mange mål Martine har. Hun forteller at målsettinger er viktig. Både de store og de små.

- De små målene holder motivasjonen i gang. Også må man ha noen hårete mål å hige etter. Mitt er å vinne OL-gull i Tokyo. Om ikke der, så kommer det flere OL.

LES OGSÅ: 1200 dugnadstimer ga hestesenter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.