Martine Myhrer Dyngeland fra Steinsgård i Maura viste søndag at hun har seriøse planer.

- Jeg vil til EM i sprangridning i Göteborg, sier første års senioren. Europamesterskapet i sprangridning avvikles i september og 22 åringen som nesten er født på hesteryggen vil ri inn på Nya Ullevi når EM starter. Under helgens Arctic Equestrian Games i Sandefjord viste hun at hun mener alvor.

Under stevnets første store klasse, med hinder opptil 140 cm, ble det en meget sterk andreplass med hesten Douglas Hill. Bare slått av EM-medaljøren Amalie Hegre.

- Hesten fungerte bra. Han er litt uerfaren i det å ri raskest mulig gjennom en bane, men han taklet det veldig bra. Han ble litt stresset av det, men ikke mer enn vi kan takle, sier Martine om hesten som ikke er verdens enkleste å ha med å gjøre.

LES OGSÅ: Spa og tredemølle til hestene

- Treneren min mente jeg burde sende den tilbake til Irland de første to månedene vi hadde han, men etter at han så hesten i de første konkurransene så endret han mening, ler Martine Myhrer Dyngeland. Hun forteller at den knapt kan trenes i ridehuset uten å ta av, men den trives bra på tur og bruker tredemølle med vannbad for å jobbe.

Søndag var det klart for årets første Grand Prix (med hinder opp til 145 cm) og der ble den en meget sterk tredjeplass for Martine og Douglas. Bare slått av Geir og Johan-Sebastian Gulliksen. To rutinerte ringrever med mye mesterskapserfaring i ryggsekken. På listene bak Martine finnes flere av Norges aller største rytternavn.

- Vi rev de to siste hindrene på banen søndag. Han ble rett og slett for sterk for meg. Dette er trening mot større oppgaver og jeg er kjempefornøyd. Nå er det en liten tur hjem å jobbe litt før vi drar i gang igjen neste helg. Da er målet å ri uten feil, men vi er i rute, ler 22 åringen.

Martine hadde med seg to hester til dette halvannet ukes lange stevnet som er det største i Norge om man ser bort fra verdenscupen i Oslo i oktober. Det er bare Douglas Hill hun satser mot EM med, men det er greit å ha med seg to hester slik at det ikke blir for lange dager. Den andre er en rutinert hest med stor kapasitet. Zeus du Buisson Z, som den heter, fikk også med seg noen hyggelige premier fra Sandefjord. Stevnet har samlet de beste norske rytterne samt et knippe gode utlendinger som kan gi nordmennene verdifull matching mot EM.

Det er tidlig på sesongen og Martine har planen klar videre for sine hester. Etter stevnet i Sandefjord er det å laste opp hestene igjen og sette kursen mot Herning i Danmark.

- Deretter er det Drammen Spring Tour. Tre uker i månedsskiftet april mai. For å være i søkelyset for landslagsledelsen må jeg ri, og gjøre det bra, i den Grand Prix klassen (hinder opp til 160 cm) som avslutter de tre ukene. Deretter er det Baltica Tour i Polen med flere Grand Prix-klasser før det er NM i Drammen i juli, sier den velridne nannestadsokningen, som sammen med en håndfull andre ryttere fra Øvre Romerike rir dette stevnet. I klassene for ponnier har unge Nora Fredriksen hentet seg flere flotte premier. Stevnet fortsetter neste uke.

LES OGSÅ: Martine helt til topps i Polen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.