Eidsvollingen Aleksander Degvold fra Team Fishaholic gikk helt til topps under norgesmesterskapet i trolling som ble arrangert på Mjøsa den andre helgen i juni.

– DEILIG

– Det var morsomt. Jeg hadde en andreplass fra i fjor, så det var deilig å endelig treffe toppen, sier Degvold til EUB.

Trolling er kort fortalt en mer avansert form for dorging med båt, der man blant annet bruker flere fiskestenger om gangen. Totalt 138 båter stilte til start i NM, og etter å ha fisket i over 16 timer ble Degvold og hans ni godkjente fisker kåret til en klar vinner gjennom et lengdebasert poengsystem.

– En annen hadde større fisk enn meg, men mine tynne fisker ga mer poeng, forklarer Degvold.

Det ligger et betydelig arbeid bak denne NM-tittelen. Degvold har fisket på denne måten i fire-fem år. I fjor vant han Femundreggen og Raymarine-cupen.

– MELLOM 300 OG 400 TIMER

– Jeg har gjennomsnittlig mellom 300 og 400 timer i båten på Mjøsa i året. I mai blir det stort sett fisket minst tre-fire dager i uka. Så det flyr med veldig mange timer, men det er jo veldig morsomt når det treffer, sier Degvold.Han forklarer at trolling egentlig ikke er en helt nøyaktig betegnelse når det fiskes på Mjøsa. Der er det nemlig kun lov til å bruke fire stenger. Andre steder i Norge er det rom for å bruke flere stenger, og i for eksempel Østersjøen kan man bruke så mange stenger man vil.

– Da fisker man gjerne med 17 og 19 stenger. Det er mer trolling, forklarer han.

– TREFFE RIKTIG STED

Degvold er klar på at dedikasjonen er nøkkelen til å gjøre det bra innen trolling.

– Man må ha mange nok timer. Det handler også veldig mye om å treffe riktig sted å fiske på, sier han.

Framover har han planer om å fiske en runde av en cup som går, neste konkurranse er Femund om et par uker. Til høsten roer aktivitetene seg litt ned etter den hektiske sommeren. Med NM-tittelen ombord er Degvold klar for å legge ned vel så mange timer i båten i tiden som kommer.

– Det som driver med er å få den største fiske og å være ute i båten. Hele pakka, forklarer Degvold.

LES OGSÅ: Kreative elever fisket fram gode ideer

LES OGSÅ: Slik fanger du den største fisken i sommer

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.