– I første omgang velger vi å tro at dette kun dreier seg om forglemmelser. Vi har ikke noe belegg for å si noe annet foreløpig. Få har meldt fra om at de ikke lenger ønsker å være medlemmer, sier styreleder Tommy Løkken til EUB.

Medlemskontingentene ble sendt ut tidligere i vinter. Per nå har kun halvparten betalt. Økonomisk sett utgjør ubetalte fakturaer 66.000 kroner, og har stor betydning for skiklubbens aktivitetstilbud. Skiklubben har gjennom 2016 og utover i 2017 fått en rekke nye medlemmer, både folk som er med i aktiviteter i skiklubben og folk som bare ønsker å støtte skiklubbens arbeid ved å være medlem.

– Vi har gått til nytt medlemsregister som tilfredsstiller kravene til Norges Idrettsforbund. Derfor er også medlemsfakturaer sendt ut på registrerte e-postadresser. Dette kan være noe av årsaken til at så vidt mange ikke har betalt. Det kan være at de ikke har oppdaget e-posten med faktura som er sendt til dem. Derfor sendes denne nå ut på nytt til dem som ikke har betalt, sier Løkken.

KOMMENTAR: Alt skiklubben tar i blir til gull

Viktig for klubben

Styrelederen legger ikke skjul på betydningen av å få inn medlemskontingentene.

– Pengene går inn til ordinær drift, og skulle vi ikke få inn pengene må vi klare å skape erstatninger på andre måter. Men dette har ikke vært noe stort problem tidligere. Derfor regner jeg med at pengene vil komme inn når folk blir gjort oppmerksomme på at de ikke har betalt, poengterer Løkken.

Et nytt styre vil bli konstituert kommende uke, og der vil en medlemsansvarlig ta en ny oppfølgingsrunde for å sikre at alle betaler medlemskontingentene. Antall betalende medlemmer i et idrettslag har også betydning for hvor stor offentlig støtte skiklubben får. Et medlemskap i en klubb løper til det sies opp skriftlig, og er ikke det samme som å ikke lenger være med på organisert aktivitet. Leder Nina Kristengård i Eidsvoll Idrettsråd reagerer slik på situasjonen.

– Noe veldig galt

– De fleste lag og foreninger sliter med å kreve inn alt, men dersom halvparten i et lag ikke betaler, er det noe veldig galt. Her må kasserer og klubbledelse sette seg ned og ta i et tak. De fleste klarer å gjøre opp for seg, sier hun.

Hun sier det er svært mange barn som lider under foreldrenes svake økonomi og blir forhindret fra å delta i en høyt ønsket fritidsaktivitet.

– Det synes vi i idrettsrådet er ille. Vi har diskutert dette både med politikere og idrettslag. Flere lag løser dette internt og på en god måte, men nå kan vi endelig fortelle at vi mottar en pott fra Eidsvoll kommune til dette formålet. Vi vil hjelpe de som sliter økonomisk, slik at barn kan delta på fritidsaktiviteter, sier Nina Kristengård.

LES OGSÅ: Millioninvesteringer i kø - sjekk utviklingen ved E6

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.