Hele sju millioner kroner har Eidsvold Værks Skiklub investert de siste fire åra. Da er den nye lysløypa og den nye rulleskiløypa, som skal asfalteres til våren, tatt med.

Nå ligger hele lysløypenettet klar til bruk. Fortsatt har klubben mer snøfall på ønskelista i tiden framover, men alle løypene som inngår i lysløypenettet er nå klar til bruk. Det er bare å spenne på seg skiene og ta det i bruk.

Hele anlegget til EVS er nå i ferd med å bli komplett. Bare det siste tilskuddet på stammen, den anlagte rulleskiløypa på 1,4 kilometer, gjenstår. Et topplag samt asfaltdekke skal legges til våren.

LES OGSÅ: Her får skiklubben en sjekk på 730.156 kroner

ALT ER NYTT

- Det opprinnelige anlegget var fra -60-70 og 1980-tallet. Løypenettet var bygget for klassisk langrenn. Nå er hele anlegget utvidet og forlenget, sier Ole Bakkehaug, som er leder av klubben.

Alle løypene er nå minst fem meter i bredde og ideen er at det skal være minst et spor til klassisk skigåing i tillegg til at det kan gås i fristil ved siden av.

1,5 MILLIONER

Grøfter er bygd, stikkrenner er anlagt og 1700 kvadratmeter med duk og 950 kubikkmeter med knuste masser er lagt ut. Nesten 3000 kubikk med sand-masse er blitt brukt. Hele vegen rundt er trær felt og småkratt ryddet.

- Totalkostnaden på det siste arbeidet som er gjort, er på drøyt 1,5 millioner kroner. 777 000 kroner er spillemidler, Eidsvoll kommune har bidratt med 179 000 kroner og dugnaden er lavt beregnet til 137 000 kroner, sier Ole Bakkehaug til EUB.

ERSTATNINGSLØYPE

Den ene utvidelsen av løypenettet er ei erstatningsløype som kom da Ullensaker kommune måtte bygge et vannrenseanlegg ned mot Hurdalssjøen. EVS forlangte bruer der løypene krysset Staviåsvegen. Bruene ville ha kostet fire millioner kroner. Ullensaker ønsket å unngå kryssingen av vegen. Dermed ble det anlagt ei løype på cirka 700 meter som nå er den del av løypenettet til EVS, fullfinansiert av Ullensaker kommune.

NYTT LYSANLEGG

Hele løypenettet og skiarenaen til EVS er oppgradert med et komplett nytt lysanlegg. De eldste lyspunktene er bare fire år gamle og ble satt opp etter stormen Dagmar. Lysanlegget var dessuten så gammelt at det var ulovlig.

Totalt er det nå hele 260 lyspunkter i løypenettet. - Lyset slås automatisk på når det blir mørkt, takket være en sensor. Et tidsur slår av lyset klokka 22 om kvelden, sier Eriksen.

Klubben har dessuten investert i en preppemaskin, hovedsakelig takket være støtte fra en bankstiftelse.

- Hvis man går inn på skisporet.no kan man faktisk følge selve maskinens GPS når den er i bruk. Der står det også når løypenettet sist ble preparert, sier Ole Bakkehaug.

LES OGSÅ: Her skal de bygge nytt rulleskianlegg med lys

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.