Miriam Bjørnsrud fikk søndag en brå slutt på det tyske etapperittet Thüringen Rundfahrt. Etter en velt hun ikke husker særlig mye av, bar det rett på sykehuset.

- UTROLIG KJIPT

- Jeg fikk meg et slag i hodet, igjen, og en skikkelig nakkesleng. Jeg er ganske stiv og støl i nakke, hals, bryst og mage. Jeg har fått en hjernerystelse, og selv om det kunne gått mye verre er det utrolig kjipt, sier Miriam til EUB.

Dal-jenta har også tidligere i sykkelkarrieren utsatt hodet for påkjenninger.

- Dette er vel den tredje eller fjerde smellen, så det begynner å holde nå. Jeg tror ikke jeg skal pådra meg så mange flere slike, men samtidig er det vanskelig å unngå, sier Bjørnsrud.

MISSER DE BESTE MULIGHETENE

Fram til velten hadde etapperittet gått greit for Bjørnsrud som sammen med resten av det norske laget kjørte for lagvenninnen Vita Heine. Det var imidlertid de neste etappene, som Miriam nå er tvunget til å stå over, som skulle passe best for hennes egne sjanser.

- For min egen del så jeg for meg at de siste etappene ville bli de beste. Sånn sett er det veldig kjipt å bli tatt med til sykehus etter tredje etappe og ikke få startet resten, sier Bjørnsrud.

- MENTALT TØFT

23-åringen har tidligere vært åpen om å ha slitt psykisk etter å ha veltet i sykkelritt. Hun har blant annet hatt en følelse av angst, spesielt i store felt der mange syklister kriger om posisjoner. Bjørnsrud sier at den nyeste velten ikke går inn på henne på samme måte.

- Det er ikke slik at jeg blir redd etter denne, men det er klart at det er mentalt tøft å bli satt ut av en velt, og måtte ta det med ro i stedet for å få trent slik man vet at man burde. Det kommer flere store løp og derfor er det kjipt å få slike avbrekk. Det er kjedelig å sitte her nå mens de andre kjører løp. Jeg skulle gjerne vært med, men dette er en tøff sport, sier Bjørnsrud.

Hun var sengeliggende hele dagen etter velten. Onsdag håper hun å kunne sykle litt på rulle for å se hvordan kroppen reagerer. Fredag reiser hun hjem til Girona, Spania, hvor hun har lagt opp til mange økter og kvalitetstrening fram mot Ladies Tour of Norway i midten av august.

INGEN OL-BILLETT

For Bjørnsrud har det lenge vært et mål å få delta i OL. Rett før helgen ble det klart at det er landslagsvenninnen Vita Heine som blir Norges eneste kvinnelige syklist i Rio-lekene.

- Hun har vist at hun er kjempesterk i år. Klart jeg gjerne skulle vært der selv, men Vita er sterkere enn meg nå, så da synes jeg hun fortjener det mer enn meg. Jeg tar det igjen senere, sier Bjørnsrud.

LES OGSÅ: Åpnet ny sykkelbane i Feiring

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.