- Det var tungt, men det er jo som forventet, sier en noe andpusten Kristian Monsen rett etter målgang. Monsen var desidert først til toppen i solskinnet lørdag. Tiden 28:44 er nesten minuttet bak rekorden satt av Per-Christian Lysaker Torgersrud i 2015 pålydende 27.48, men Monsen er fornøyd med prestasjonen.

- Jeg synes det gikk veldig bra, og jeg klarte å disponere kreftene godt. Ulrik (Lolland) fikk en luke ganske tidlig, og var en 60-70 meter foran meg. Da tenkte jeg at han virket veldig sterk. Midtvegs begynte jeg å ta innpå han i de bratte partiene. Da jeg løp forbi trodde jeg at jeg skulle klare det. Jeg er fornøyd med å klare å løpe mitt eget løp, sier Monsen.

- Det er første gangen jeg løper her nå. Jeg har løpt og vunnet Åneskøl opp, så dette passer fint som trening fram til den, sier vinneren av Mistbergløpet.

FODSTAD IMPONERTE

Det var ikke bare Kisa-løper Monsen som imponerte i løypa lørdag. Fredrik Fodstad fra Eidsvold Værks Skiklub løp på 33.09. Den voldsomme tiden hadde holdt til 6. plass i menn 23-39 år. Fodstad vant gutter 14-15 år.

- Det var helt jævlig, egentlig. Huff, puster Fodstad. Han sier at kroppen føltes fin.

- Jeg var veldig trøtt på morgenen, men det kom seg veldig utover dagen. Løpsutviklingen i fjor var veldig bra, så da prøvde jeg det samme i år, og jeg slo fjorårstiden min med omtrent et minutt, sier det unge idrettstalentet.

LES OGSÅ: - Flotte treningsforhold i Eidsvoll

HELT FERDIG

Lars Anders Tenold fra arrangørklubben NEIL var mektig sliten i mål. I klassen 23-39 år løp Tenold inn til en 4. plass og nærmest kollapset over målstreken.

- Jeg var egentlig helt ferdig en kilometer før mål. I dag var jeg skikkelig i kjelleren, sier Tenold til EUB.

- Jeg visste omtrent ikke hvor jeg var. Jeg er vant til å løpe her, og kjenner jo løypa, men herregud, fortsetter han. Tenold satte ny personlig rekord i løpet. Han har tatt treningen seriøst i forkant.

- Jeg løp ett minutt fortere enn i fjor. De to siste helgene har jeg løpt her med vektvest, og det har gitt resultater, avslutter Tenold.

TRYGT ARRANGEMENT

Arrangør Nordre Eidsvoll IL hadde stålkontroll på toppen. Toppansvarlig Anders Røang Muggerud forteller om et vellykket arrangement.

- Det går på skinner. Vi tar imot omtrent 120 løpere på toppen, og vi har aldri hatt uhell. Vi var også heldige med været i dag, avslutter Muggerud.

RESULTATER

Klassen J 11-13 år ble vunnet av Julie Hammer fra Ull/Kisa. I G 11-13 år kom Bård Brun fra EVS på 2. plass. Sondre Westbye Liestøl, Ull/Kisa, tok seieren i G 16-17 år, mens NEIL-løper Lars Jørgen Braathen løp inn til 2. plass i samme gruppe. K 23- 39 år ble vunnet av Eidsvoll SKs Marissa Stander. Runar Sannerud, Team Sportsmanden, vant klassen M 40-49 år foran Kisas Torbjørn Liestøl. Ole Fredrik Mørck, Ull/Kisa, vant det 6,6 kilometer lange løpet i M 50-59 år.

LES OGSÅ: Førstemann som får 50 turer på Nabben

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.