Før mandagens kamp mellom Kløfta og Hauerseter meldte bortelaget på sin Twitterkonto at det ikke er til å legge skjul på at derbyet mellom de to Ullensaker-klubbene har utviklet seg til å bli et skikkelig «hatoppgjør». Derfor hadde «Mr. Hauerseter», Truls Skjevik, lovet Hauerseter-spillerne belønning hvis de tok poeng i bortekampen mot Kløfta.

– Det var ti kasser øl for seier, og fem for uavgjort. Så det skal de få, sier Skjevik til EUB etter kampen.

TI MANN

For etter at det lenge var målløst og jevnspilt mobiliserte Kløfta en sluttspurt etter at Simen Blaker ble utvist med to gule og et kvarter igjen på klokka. Likevel holdt Hauerseter-kaptein Vegard Knudsen og lagkameratene unna til sluttresultatet 0–0.

– Det er naturlig at det blir litt kjør når vi er en mann mindre, men jeg synes vi sto godt imot. Så jeg synes vi skal være fornøyde med at vi holdt nullen, for det er en stund siden sist, sier Knudsen.

Kapteinen og resten av Hauerseter-forsvaret var mang en gang i duell med blant andre Kløftas Remi Rød, som etter å ha vært en notorisk målscorer for Hauerseter i flere år, valgte å melde overgang til naboklubben før denne sesongen.

– Det er bra trøkk, vi sparer ikke på noe. Det spilles hardt, men fair, og det er helt greit for min del, sier han.

For kapteinenes del viser det seg at derbyet var mer enn nok motivasjon i seg selv.

– Jeg hadde ikke fått med meg at vi var lovet noen belønning, så nå når du sier det blir jeg jo kjempegira. Det er artig, og det er ingen tvil om at dette betyr mye også for karene rundt laget, sier Knudsen.

– BETYR MER FOR DEM

Hauerseter ligger på 6. plass etter ni runder. Med kun ett poeng i derbyet har opprykksjagende Kløfta tre poeng opp til serieleder FUVO fra sin 3. plass, med Kisa-rekruttene to poeng foran seg.

– Tamt av oss. Vi er ikke nøye nok på siste tredjedel, men jeg synes likevel vi er det klart beste laget og hadde fortjent seieren, sier Kløfta-kaptein Magnus Pettersen Hovde.

Han sier oppgjørene mot Hauerseter har noe spesielt ved seg.

– Det er noe ekstra og ingen vanlig kamp. Men de har blitt lillebror så jeg tror det betyr mer for dem, sier Hovde.

KAMPFAKTA

  • Kløfta - Hauerseter 0-0
  • Bakkedalen kunstgress, 110 tilskuere
  • Dommer: Mahir Cagatay
  • Gult kort: Petter S. Blaker.Simen S. Blaker
  • Rødt kort: Simen S. Blaker (to gule)
  • Dommer: Mahir Cagatay, Fenstad SK
  • Kløfta: Alexander Beinov, Chistoffer Skiaker, Christian Westad, Eivind Damstuen, Wazgel Saleh, Steffen Nystrøm, Magnus Hovde, Ole F. Westheim, Sarken Saleh, Remi Rød, Lars J. Westheim. 
  • Hauerseter: Joakim Foreaux, Marcus Ellevold Jensen, Thomas Aarnes, Vegard Knudsen, Vetle Steen Andersen, Magnus Johansen Mundal, Simen Blaker, Jonas Eng, Abdirahman Hassan, Vetle Grønvold Eriksen, Petter Stensrud Blaker.

LES OGSÅ: Fotballskoler i lokale klubber 

LES OGSÅ: Kristoffersen til mesterliga

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.