Helgens stevne i regi av NMK Gardermoen viste ifølge arrangøren at motocross er en sport i rivende utvikling, både nasjonalt og lokalt.

– Det oppleves en liten eksplosjon i norsk motocross. Dette merkes først og fremst av breddeklubbene slik som NMK Gardermoen hvor forespørsel om testkjøring for nybegynnere nærmest tar helt av, sier Torkel Holt.

FLERE JENTER

Han mener mye av grunnen til dette skyldes at også jentene nå ser ut til å få opp øynene for sporten.

– Motocross på Romerike er spennende om dagen. Mye skyldes at kvinner kommer mer og mer inn i sporten. Flere og flere synes dette er gøy, og det er en utappet ressurs som ikke før har vært utnyttet i det hele tatt. Det gjør at vi nå får flere utøvere, foreldre og andre som bidrar i klubbsammenheng, sier han.

VERTSKAP FOR ØSTLANDSCUP

Mange nyere motocross-frelste var på plass under helgens runde av Østlandscupen på Gardermoen, landets største cup innen denne sporten.

– Det er ingen tvil om at dette er en guttedominert sport, men jeg ser med glede at det blir langt flere kvinner der ute, sier Holt.

Nesten 300 deltakere fra 5 år og opp fordelt på 11 klasser av begge kjønn var i aksjon lørdag og søndag. Storinnrykket av bobiler, campingvogner, lastebiller og busser fylte depotet på Gardermoen med folk innen et bredt spekter av nivå og ambisjoner. Her stilte noen av landets beste motocrossførere så vel som nykommere på 50 kubikk i klassen fem til åtte år. Holt, som selv fylte rollen som speaker, sier klubben er godt fornøyd med arrangementet.

– NMK Gardermoen gjennomførte dette gigantiske arrangementet så å si uten feil. Helsepersonellet som var til stede hadde nesten ikke noe å gjøre, og da får det heller være at tidtakerutstyret slo seg litt vrang på lørdag, sier han.

LES OGSÅ: Åpent NM i løp med hunder på Dal

LES OGSÅ: Denne gjengen går foran i Norgesløpet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.