• GULLGUTT: Tom Talgø er blant de utøverne fra Øvre Romerike Budo Senter som markerer seg stort om dagen.
  • ERFARING: Tina Røe Skaar er glad for å kunne dele av den kompetansen hun har fått av flere år som heltidsutøver på landslaget i taekwondo.

Siden i fjor høst har landslagsutøver Tina Røe Skaar hatt månedlige taekwondoøkter for de mest ambisiøse utøverne i Øvre Romerike Budo Senter. Den siste tiden har den yngre garde i Eidsvoll-klubben oppnådd store resultater både nasjonalt og i utlandet. Klubbleder Tor Arne Sandholt mener Tina skal ha sin del av æren for utviklingen.

– Det har hatt mye å si, for ofte er det små marginer mellom å få poeng eller ikke. Tina lærer bort mye om riktig innstilling, nye teknikker, og hva som må til i konkurranser, sier Sandholt.

Treningene foregår søndager i Letohallen, men både små og store drar nytte av erfaringene også ellers i uka.

– PÅFYLL FOR ALLE

– Dette er veldig bra for utøverne, men også for trenerne. Tina har med seg treningsmetodikk fra landslaget som gir påfyll for alle, sier Sandholt.

Tina begynte selv sin taekwondokarriere i klubben og har siden blitt landslagsutøver på fulltid og blant annet deltatt i OL.

– Jeg er lettet for at jeg endelig kan gi noe tilbake på fast basis, for før har det vært mer sporadisk. Klubben har alltid sponset meg siden jeg kom inn på landslaget og jeg har dukket opp på graderinger og treninger i ny og ne, men nå føler jeg at jeg kan gi ordentlig tilbake av den kompetansen jeg har. Det er veldig gøy, sier Maura-kvinnen.

– KULT Å BIDRA

Tina håper å kunne drive med dette tilbudet i lang tid.

– Det er kult å bidra. Jeg har vært med dem på noen nasjonale stevner og ser at de tar til seg det jeg sier. Jeg ser at de jobber med det jeg har tatt opp, det betyr også at trenerne her følger med og tar det videre. Jeg kan ikke gjøre annet enn å smile når jeg ser klubben få kjemperesultater som i forrige Østlandscup, sier Tina.

13-årige Tom Talgø fra Nannestad imponerte både der og da han nylig hentet gull under Dutch Open, et av Europas tøffeste stevner. Med klubbtreninger, egentreninger og sparring hos andre klubber i sin vanlige treningshverdag er fokustreningen med Tina et inspirerende bidrag.

– Det er bra det, veldig kult. Det er bra at man ikke har samme coach hver gang. Hun er veldig hjelpsom, sier han.

Tom har ambisjoner om å nå vel så langt som Tina.

– Jeg ønsker å bli best. Jeg vil på landslaget, sier han.

BESTE KLUBB

ØRBS ble beste klubb under forrige Østlandscup-stevne i Oslo. De vant foran Ski og Solør.

– Når vi samtidig vet at utøvere fra klubben nylig også har tatt flere medaljer i internasjonale stevner så snakker vi om en svært positiv utvikling. Eidsvoll-klubben har virkelig satt seg på kartet som en av de ledende taekwondo-klubbene i Norge, sier leder Tor Arne Sandholt.

Klubben tok 14 medaljer i stevnet forrige helg. Tom Talgø åpnet med å vinne gull, før Kevin Blaker og Markus Storm Johannessen vant sølv. Dagen etter gikk gullmedaljene til Amandus Gran, Anders Nannestad, Mathias Jimenez, Tim-Robin Bjerke-Vatsøy, Erikas Naujalis, og Oliver Sandholt. Sølvmedaljene gikk til Adrian Mathisen, Jonas Madsen og Christofer Sandholt. Stian Sannum og David Vikan Fjeld tok bronse.

Tidligere i sesongen imponerte klubben på hjemmebane

Før sommeren skal utøvere fra klubben konkurrere i Malmö og Lomma i Sverige, etterfulgt av en tur til Østerrike hvor de får måle krefter med verdenseliten.

LES OGSÅ: Med jiu-jitsu har Hege fått overtak på sykdommen 

LES OGSÅ: Vant gull i nordisk boksestevne på Gardermoen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.