• FULL KONTROLL: Mikkel Hansen inn for landing.
  • NED OG OPP: Krisander Ottesen på veg opp til toppen.
  • KONSENTRERT: Sander Sørensen setter utfor kanten.
  • GJENGEN: F.v.: Jonas Torp, Petter Myrvoll, Ola Myrvoll, Dennis Rustad, Hauk Rønningen, Mikkel Hansen, Krisander Ottesen, Kaspian Ottesen, Sander Sørensen får veiledning på toppen av Torgeir Martinsen (bak).
  • VEILEDER: Edgar Fossheim gir tips fra siden.
  • TAR SATS: Petter Myrvoll får stadig flere meter til kanten.
  • I SVEVET: Jonas Torp tar i på kanten.

– Jeg svingte litt feil med skia. Det gjorde ikke vondt, men jeg mista skoen min, sier syvårige Hauk Rønningen til EUB, så fort han har kommet seg opp i skoa igjen.

Denne vinteren har Eidsvold IF startet hoppskole for gutter og jenter fra fire til 12 år. To kvelder i uka samles alle som vil til hopping og skiglede i Dalbakken.

– Jeg begynte å hoppe i år. Det er gøy, forteller Hauk tilbake på toppen av K10-bakken, før han setter utfor på ny. Denne gangen stopper han trygt nede på sletta, med begge skoene på.

Hoppskolen er åpen for alle som vil prøve seg.

– Jeg har bare vært med og hoppet fem ganger, men jeg synes det er kjempegøy, sier Petter Myrvoll (10).

De fleste til stede denne tirsdagen hadde ikke prøvd hopping før denne sesongen, men er aktive innen andre idretter.

– Jeg driver med sykkel, fotball og ski også. Men hopping er morsomt, sier Jonas Torp (10).

HAR INVESTERT 350.000 kr

Nede ved unnarennet står primus motor Edgar Fossheim og gir oppmuntrende ord til alle de små hopperne.

– Det er vi gamlingene som driver dette, men nå ser vi at det kommer yngre folk med ungene sine, så vi håper dette skal gi oss et miljø som gjør at vi får aktivert større og større bakker. Målsettingen er å etablere et tilbud til unger som liker å leke seg på ski, sier Fossheim.

Klubben har investert 350.000 kroner på opprustning av Dalbakken. Det innebærer helt nye lys, ny brakke, planering og innkjøp av et lite kunstsnøanlegg. Kunstsnø har de ikke trengt å bruke i år, men den siste tids vintre, som blant annet har gjort at lokale hoppmiljøer som for eksempel på Jessheim har vært helt uten aktivitet, viser at snøproduksjon kan være avgjørende for å holde utviklingen gående.

– Vi har også kjøpt inn semi-ski. De er halvveis brede og med langrennsbindinger. Derfor krever det ikke så mye utstyr før man ser om ungene har såpass stor interesse at foreldrene trenger å investere, sier Fossheim.

VIL SKAPE SKIGLEDE

Opp gjennom historien har Gardermo-regionen hatt flere hoppere på verdenscupnivå. Selv om flere er på veg opp i lavere klasser av norgescupen er Lars Brodshaug Berger fra Eidsvold Værks Skiklub i dag den eneste lokale i eliteklassen. Eidsvold IFs siste aktive på toppnivå var Atle Pedersen Rønsen som la opp i 2015.

– Ender vi opp med to juniorhoppere fra denne gjengen så er det kjempebra, og skulle vi få en seniorhopper er det helt supert. Men målet vårt er ikke å skape skihoppere, målet er at det blir skiglede, sier Fossheim.

LES OGSÅ: Blåser liv i satsing på dommertalenter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.