• ALENESPISS: Ole Andreas Nesset viste at han også kan bekle en rolle som midtspiss.

Ull/Kisa sparket i gang høstsesongen søndag kveld, vel vitende om at de ikke hadde vunnet en seriekamp siden 21. mai. I sommerpausen er laget forsterket med Mats-Andre Kaland. Mot Elverum ble nykommeren byttet inn til pause, og etter 64 minutter fastsatte han sluttresultatet til 2–0.

DRØMMEDEBUT

– Veldig fint det, kan jo ikke klage på det, sier bergenseren om å score i debuten.

Han er egentlig hentet som en defensiv forsterkning, men viste sin allsidighet da han ble satt opp lengre fram i banen. Kaland mener at han egentlig var tomålsscorer. På stillingen 2–0 løftet han ballen over keeper, og via tverrliggeren gikk den ned ved streken og ut igjen. Kaland og Kisa-spillerne markerte til dommer at ballen var inne, uten å få gehør.

– Den er langt inne. Alle ser det, og alle som varmet opp på siden sa at den var en halv meter inne. Det var feil skru på den så den spretter ut igjen. Men heldigvis ble det ikke så viktig, sier Kaland.

VIKTIG SEIER

Kaland har kun vært med på å vinne med Kisa, men er selvfølgelig klar over at laget nå fikk satt en stopper for rekken med seks seriekamper uten seier.

– Det er alltid viktig å komme godt i gang etter at sommeroppholdet er ferdig. Det gjør vi og jeg synes vi er veldig gode i andreomgang, sier Kaland.

Han signerte for klubben så sent som på tirsdag. 

– Det har vært helt supert. Jeg kjente et par av gutta fra før av og resten har tatt meg veldig godt imot, så det har vært veldig bra, sier Kaland.

28-åringen forteller at han ser på seg selv som en ærlig spiller som jobber hardt.

– Lagspiller, sier Kaland.

I førsteomgang var Elverum det førende laget i kampen, og keeper Stefan Hagerup holdt Kisa inne i kampen med flere gode redninger mens hjemmelaget knapt skapte noe som helst.

ALTERNATIV PÅ TOPP

Rett etter pause vant Ole Andreas Nesset en hodeduell med keeper til 1-0, før Kisa la på ved Kaland og produserte flere overganger som kunne økt sluttresultatet.

Nesset kom til Kisa fra Elverum før sesongstart. Den tidligere Eidsvold Turn-spilleren scoret Kisas 1–0 mål få minutter etter pause da han gikk opp i duell med keeper Karl Fredrik Tervaniemi ved femmeteren. Nesset selv er klar på at han har levert vakrere mål i karrieren, men viktig var målet uansett.

– KJEMPEFLAKS

– Scoringen er av det heldige slaget. Keeperen kommer ut og bokser meg i hodet. Så det er jo kjempeflaks, men godt var det og scoring er scoring, sier Nesset.

I tillegg til å endelig få kjenne på en seier igjen trekker Nesset fram at det var vel så viktig å slå et lag som kommer bakfra på tabellen. 

– Mot Elverum blir det en sekspoenger. Så det var deilig. I førsteomgang følte jeg at Elverum var hakket bedre enn oss, så da var det deilig at vi fikk den heldige scoringen, og så tar vi litt mer over etter det, sier Nesset.

Han ble byttet inn tidlig i førsteomgang da Nicolay Solberg måtte ut med skade. Med Ole Kristian Langås ute av troppen med en strekkskade, og kontrakten til Jonas Fjeldberg terminert for at unggutten skal dra på college i USA, hadde Kisa ikke så mange alternativer på topp.

Rett før hvilen fikk midtspiss Andreas Aalbu seg en trøkk, og ble igjen i garderoben til andreomgang. Angriper Herman Henriksen ble værende på benken, Kaland kom inn for Aalbu og tok plass på kanten, mens Nesset ble flyttet opp som midtspiss. Der framme brukte Nesset kun et par minutter på å lage mål. 

BAKROMSTRUSSEL

Resten av kampen var han et uromoment med sin bakromstrussel så vel som evne til å kombinere med angripende midtbanespillere. 

– Jeg har spilt en del spiss før, men det har vært i 4-4-2. Jeg føler at jeg kanskje blir litt veik som alenespiss i 4-5-1, men i dag fungerte det bra så det er en mulighet det også, sier Nesset.

Søndag spiller Kisa ny seriekamp borte mot Kongsvinger.

KAMPFAKTA

Ull/Kisa - Elverum 2-0 (0-0)

Jessheim stadion, 550 tilskuere

MÅL

1-0. 47. min.: Ole Andreas Nesset

2-0. 64. min.: Mats-Andre Kaland

Gule kort: Stefan Hagerup, Sverre Martin Torp, Niklas Sandberg, Ull/Kisa. Igor Cukovic, Adnan Cirak, Elverum.

Dommer: Sivert Øksnes Amland, Kringlebotn IL

Ull/Kisa (4-5-1): Stefan Hagerup – Nikolas Walstad, Emmanuel Troudart, Ciise Abshir, Vetle Dragsnes – Kristoffer Ødemarksbakken, Niklas Sandberg, Christian Aas, Sverre Martin Torp, Nicolay Solberg (Ole Andreas Nesset fra 11.) – Andreas Aalbu (Mats-Andre Kaland fra 46.).

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.