«We are the champions» runget utover Bakkedalen etter at Kløfta feide Eidsvold Turn 2 av banen med 5-2 søndag ettermiddag. Selv om Kløfta ikke ble avdelingsvinnere, er trener Karl André Hovde meget fornøyd med prestasjonen i år. 

– Det har vært en veldig morsom sesong. Om vi i desember-januar hadde sagt at vi siktet såpass høyt, hadde nok mange ment at det hadde vært et hårete mål, sier Hovde til EUB etter seieren.

STERKT KOLLEKTIV

– Vi har kun tapt to kamper og med 59 poeng før den siste kampen skal vi si oss meget fornøyde med sesongen, fortsetter Hovde.

Av suksessfaktorer trekker Hovde først og fremst fram et sterkt kollektiv.

– Vi har dyrka et godt kollektiv. Vi har blitt bedre på å jobbe sammen som et lag. Alle står opp for alle både i kamper og på treninger. Vi har fått inn noe mer trøkk på treninger, vi er kompakte og gode i det vi foretar oss på banen. Det har vært leit å møte oss i år, avslutter Hovde. 

OFFISIELT OVER 100

Adam Olsen har virkelig funnet tilbake til god, gammel scoringsform. Søndag ettermiddag scoret han sitt 100. og 101. mål for Kløftas a-lag. Det er bare et problem. Statistikken sporer seg kun tilbake til 2013, Olsen har spilt a-lagsfotball i Kløfta siden 2008. 101 scoringer på fem sesonger er uansett gledelig for 26-åringen. 

 – Det hadde nok betydd mer om det var det virkelige tallet. Jeg tipper det er over 150 scoringer og folk har mast mye om det i år, så det var greit å få det ned på papiret, i hvert fall, sier to-målsscoreren.

Han er som sin trener ikke spesielt skuffet over at opprykket glapp såpass nære målstreken. 

 – Vi gjorde jobben vår i dag, men Gjelleråsen fortjener å rykke opp. Jeg tror vi trenger en sesong til i 4.-divisjon sånn at vi kan bygge oss skikkelig opp, sier Olsen.

Olsen har scoret seks mål de siste tre kampene. Før dette scoret han åtte mål, men siden juni har det vært stopp før det igjen løsnet de tre foregående kampene.

 – Nå går du for 200 scoringer? 

 – Hehe! Jeg må jo nesten prøve på det. Hadde du spurt meg for en måned siden så hadde jeg sagt at jeg var ferdig med fotball etter sesongen. Jeg følte meg tung, og det har gått trått. Det satt liksom ikke. Men nå har det løsnet litt mot slutten, sier Olsen.

 Kampfakta

 • 4.-divisjon
 • Kløfta–Eidsvold Turn 2
 • Bakkedalen kunstgress, 151 tilskuere
 • Dommer: Eivind Heggelund, Kurland
 •  Mål: 
 • 1-0 3. min.: Adam Olsen
 • 1-1 34. min.: Johannes Kontou Kvebæk
 • 2-1 47. min.: Sondre Haugen
 • 3-1 56. min.: Adam Olsen
 • 4-1 73. min.: Christoffer Skiaker
 • 4-2 85. min.: Erik Ruud
 • 5-2 87. min.: Eivind Svalestad
 •  Gult kort: Hawar Saleh, Kløfta, Sarken Saleh, Kløfta
 • Lag Kløfta: Fredrik Hauffen - Sondre Haugen, Christian Westad, Eivind Damstuen, Lars Westheim - Steffen Nystrøm, Ole F. Westheim, Magnus P. Hovde - Adam Olsen, Hawar Saleh, Kushtrim Bujupi
 • Benyttede reserver: Sarken Saleh, Hiwa Poor, Christoffer Skiaker, Eivind Svalestad, Wazgel Saleh, Martin Eilertsen
 • Lag Turn 2: Hågen Einang - Heine Kjøniksen, Daniel Olsen, Ruben Davidsen, Vetle Sørensen - Johannes Kvebæk, Erik Ruud, Eirik W. Trøen, Eiven H. Solberg - Sondre R. Rudi, Christian Hageberg. Benyttede reserver: Stefan L. Frantzen
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.