- I år har vi over 100 barn på fotballskolen vår, sier Igor Kostic, sportslig ansvarlig for Ull/Kisas fotballskole.
- Om lag 15 av dem er jenter, og de spiller mer enn gjerne både med og mot gutta. Videre forteller han at de i år har valgt å kjøre fotballskolen over fire dager, mot tidligere års tre. - Vi prøver ut et nytt opplegg med aktivitet torsdag og fredag. Så får deltakerne helga til å hvile ut på, før vi fortsetter mandag og tirsdag. Ofte har mange vært tomme for energi den siste dagen. Forhåpentligvis vil en pause midtveis sørge for uthvilte bein til og med siste dag, forklarer han. Innholdet på årets fotballskole på Jessheim er en blanding av forskjellige teknikkøvelser, konkurranser, turneringer og mye spill.
- Det skal være lærerikt og gøy å være på fotballskole, sier Kostic. Som en ekstra gulrot kom spillere fra A-laget innom på tirsdag, der de blant annet bidro som instruktører.
LES OGSÅ: Her drar Andreas finter med internasjonal klasse

KLARE MÅL

Kari-Anne Lindberg (12) deltar på Tine fotballskole for andre gang. Hun trives godt, og synes det er spesielt gøy med litt forskjellige øvelser i tillegg til vanlig spill. I løpet av de fire dagene fotballskolen varer har hun som mål å forbedre dribleteknikken sin. Mange av deltakerne følger med på sommerens fotball-EM, det gjør også Kari-Anne. På spørsmål om hvem som blir europamester, kommer svaret raskt: - Portugal, eller kanskje Frankrike!
To gutter som også har klare mål er Kristjan Dadi Runolfsson og Tobias Remme (begge 11). Kristjan har nemlig islandske røtter, så hos han er EM-favoritten soleklar. Han ønsker å utvikle skuddferdighetene sine - og vi ser ikke bort ifra at Kristjan er arvtakeren til Islands kanskje største stjerne - Gylfi Sigurdsson til EM 2024!
Tobias er ikledd Portugals landslagsdrakt, og har planer om å bruke fotballskolen til å bli bedre på pasninger. - Det er gøy å spille fotball med de fra laget vårt, men det er gøy å spille med noen nye også, forteller de målbevisste guttene.

RONALDO OG MESSI

Tobias er ikke alene om å ha Portugal og Real Madrids nr. 7, Ronaldo på drakta si. Det er ingen tvil om at det er Cristiano Ronaldo og Lionel Messi som står høyest i kurs. Hvor enn man snur seg på UKI Arena under fotballskolen, ser man minst én av disse spillernes trøyer. Hvem vet om det skjuler seg en ny fotballstjerne under noen av dem.
LES OGSÅ: Fotballkeeper er det ikke altfor mange som har lyst til å bli

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.