Og valget falt på Greg Kleidon som i mange år har spilt på laget og er bosatt i Ullensaker.
Greg Kleidon har spilt for Eidsvoll 1814s i mange år og har slått rot i grunnlovsbygda. Opp gjennom årene har han dessuten hatt treneransvar av forskjellig typer i tillegg, men hovedtrener for klubben har han aldri vært.
1814s har hatt en mangeårig tradisjon for å hente trenere fra USA. Det er det slutt på nå ettersom hovedtreneren hentes fra egne rekker. Men amerikaner er han dog.
- Ja det var på tide at jeg ble hovedtrener, ler Greg. Vi treffer han i Råholthallen. Han er, sammen med flere seniorer fra klubben, godt i gang med å rettlede en del unge spillere som har fått et tilbud i vinterferien.
- Jeg følte at tiden var inne til at jeg kunne påta meg ansvaret som hovedtrener i klubben. Jeg kjenner klubben godt etter mange sesonger her og har lyst til å ta utfordringen det er å ha ansvaret, sier Greg til EUB.

BOWEN PÅ PLASS

Riley Bowen er en råsterk linebacker som har spilt for Eidsvoll 1814s i flere år. Nå er han tilbake i Eidsvoll. Det er det faktisk fjerde året at Bowen ikler seg polstring og drar på seg den røde og gule drakta til Eidsvoll 1814s.
- Det er dessuten bestemt av klubben at vi ikke skal hente andre amerikanske spillere foran 2016-sesongen, sier Kleidon.

MANGE LAG

Eidsvoll 1814s har sakte, men sikkert bygd opp lag-antallet i klubben igjen. For en del år tilbake hadde klubben lag på alle aldersnivåer - nesten. Kommende sesong blir det «fullt hus» igjen.
- Ja, da kjører vi på med lag i alle serier. Vi har da lag i U-15, U-17 og U-19 i tillegg til seniorlaget, slår Kleidon fast.
Totalt kommer 1814s til å disponere hele 26 trenere i 2016.
Han ønsker spesielt å rette søkelyset mot U-17-laget. De ble NM-vinnere sist sesong, og etter at den del overårige fra fjorårets U-15-lag har fått plass i U-17-stallen, går det mot en spennende sesong.
- Dette laget trener tre ganger i uka og vi har totalt cirka 40 spillere. Det mest spennende er at vi disponerer en rekke usedvanlig store talenter, sier Kleidon

TILBUD TIL DE YNGSTE

Eidsvoll 1814s fikk nylig en stor sum fra Gjensidigestiftelsen. Ett av tiltakene som skal gjøres er å bygge opp et lag for de yngste.
Peewee er for aldersgruppa fem til 12 år. Det vil kommende sesong også bli en egen liten serie for de aller yngste som spiller amerikansk fotball.
For de yngste er det naturlig nok ikke fullkontakt med knallharde taklinger og fullt utstyr.
- Det går mer på å lære det helt grunnleggende ved sporten.
- Oslo Vikings og Vålerenga Trolls skal også ha peewee-lag i 2016. Dermed kan vi lage en liten serie også for de aller yngste, sier Kleidon.
LES OGSÅ: Landets mest berømte spiller skal representere 1814s

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.