• SAMLING: Jessheimhallen har blitt et helt spesielt sted for de norske håndballgutta i oppladningen til mesterskap.
  • STRENG PLAN: Landslagstrener Christian Berge er veldig opptatt av at de skal være på Jessheim og følge samme opplegg som før.
  • FOTBALL: Assistenttrener Børge Lund og resten av landslaget varmet opp med en litt større ball enn de vanligvis bruker.

Det norske herrelandslaget i håndball skal spille EM i Kroatia fra 12. januar. Lagets siste treningssamling er lagt til Jessheim, for tredje året på rad.

IDENTISK OPPLEGG

– Det er veldig bra å være her. Det har gått så bra de siste to årene at vi ikke tør annet, sier team administrator Gry Hege Knutsen fra Råholt til EUB.

Håndballgutta kom helt til bronsefinalen i EM for to år siden, og fulgte opp med et sensasjonelt sølv i VM året etter. Dermed har det etablert seg en overtro i lagledelsen om at oppladningen skal følges til punkt og prikke også i år. Opplegget innebærer at laget møtes 3. juledag med base på hotellet Scandic Oslo Airport. Styrketrening gjennomføres på treningssenteret Spenst Jessheim. I romjula trener de håndball tre dager i Jessheim is- og flerbrukshall. Da de gjenopptar treningen etter å ha feiret nyttår hver for seg, skal håndballøkta den 2. januar gjennomføres i Jessheimhallen.

– VI MÅ HIT

Ull/Kisa håndball-leder Lars Erik Aas har tilbudt landslaget å trene alle øktene i den nye og moderne flerbrukshallen, men lagledelsen insisterer på å vende tilbake til de langt mer nøkterne fasilitetene i Jessheimhallen.

– 2. januar har vi tatt lagbildet her i Jessheimhallen, hver gang. Så jeg sa til Lars at vi ikke kan bytte hall nå. Han spurte om vi ikke ville ha alle treningene våre i flerbrukshallen, men jeg sa nei, vi må hit, sier Knutsen.

Selv om Jessheimhallen er eldre har den nylig fått nytt dekke.

– Vi trenger bare en flate, vi. Disse gutta her er faktisk ikke veldig kravstore, sier hun.

– VELDIG KULT FOR BYEN

Aas fra Ull/Kisa er glad for at landslaget har blitt husvarme.

– Det er veldig kult for byen at de vil være her, sier han.

Før den siste økta på Jessheim og norsk jord understreket landslagstrener Christian Berge viktigheten av innsatsen på treningsfeltet i oppladningen.

– Sørg for at vi er skjerpa nå gutter, det er nå det begynner, sa han til gruppa.

Før EM braker løs skal Norge varme opp med en firenasjonersturnering. På onsdag sa troppen farvel til Ullensaker for denne gang og satte kursen mot Frankrike. Gry Hege sier hun alltid har troa, men understreker at innledningen av EM ofte er tøffere enn i VM, all den tid man ikke møter de såkalte walkover-lagene. Uansett hvordan det går skal det ikke ha stått på forberedelsene.

– Nei, nå har vi gjort som vi pleier, sier hun og smiler.

LES OGSÅ: Samboerne trener hvert sitt A-lag i Ull/Kisa

FAKTA

  • Det norske herrelandslaget i håndball skal spille EM 2018 i Kroatia fra 12. januar. 
  • Norges innledende kamper spilles mot Frankrike (12.1), Hviterussland (14.1) og Østerrike (16.1).
  • Før EM skal laget delta i firenasjonersturneringen Golden League i Frankrike fra 4. til 7. januar. Her skal de teste formen mot Frankrike (4.1), Danmark (6.1) og Egypt (7.1).
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.