Simen Kind Mikalsen (23) var kun et par år gammel da bestefaren snekret to fotballmål som fortsatt står utenfor Simens barndomshjem på Nordbymoen.

TUSENVIS AV TIMER PÅ EGEN BANE

- Jeg må ha vært her i tusenvis av timer. Ofte alene hvor jeg kjørte driblinger, vendinger, føringer og skudd. Så spilte jeg også en del med broren min. Men når han ble sliten og gikk inn så holdt jeg på en del timer ekstra, sier Kind Mikalsen.

20 år senere spiller han i stedet på landets største stadioner. Forsvarsspilleren har de siste sesongene etablert seg på Lillestrøm.

- Det føles veldig godt å klare målene sine. Jeg var innstilt på at det kanskje kom til å ta litt tid, med tanke på spillerne som var der fra før og at jeg rett og slett måtte bli god nok, men nå føler jeg at jeg helt klart har nivået inne og bidrar, sier han.

I dag er Kind Mikalsen den eneste fra Øvre Romerike som spiller i eliteserien.

- Jeg har ikke tenkt veldig mye på det, men jeg synes jo at vi burde vært flere da det er mange gode spillere her. Området har potensial til å være en skikkelig fabrikk da det er veldig mange som spiller fotball. Det burde vært flere, men det kommer vel etter hvert, sier Kind Mikalsen.

INDRE DRIVKRAFT

- Hva skal til for å bli fotballspiller på norsk toppnivå?

- Ha troen på seg selv og lyst til å bli god. Den indre drivkraften er helt klart det viktigste, og at man aldri blir fornøyd med hva man har oppnådd. Man må vite med seg selv at man alltid kan bli bedre og ha glede av å bli det, sier han.

Siden han ble solgt fra moderklubben Ull/Kisa i 2013 har LSK-debuten og derbyene mot Vålerenga vært hans beste minner. Overgangen fra stadion på Jessheim til en større scene var fort gjort å vende seg til.

- Klart man er litt mer spent, men så fort ballen er i gang så glemmer man at det sitter litt flere folk og ser på. Det gir bare en ekstra boost, sier Kind Mikalsen.

BLITT EN LEDER

De siste årene har han fått såpass høy status at han er del av kapteinsteamet og har fått lede laget med bindet rundt armen.

- Det var et annet høydepunkt. Veldig morsomt å kunne bidra på den måten også, sier han.

Framgangen har imidlertid ikke rokket ved den sulten som har tatt den tidligere U21-landslagsspilleren dit han er i dag.

- Jeg føler jeg har noe å bevise hele tiden. Det er ikke noe press jeg legger på meg selv, men jeg har fortsatt den samme motivasjonen inne, sier han.

Ambisjonen er å vinne noe med klubben han har kontrakt med ut 2018. Et eventyr i utlandet er en langsiktig målsetting.

- Selv om jeg på en måte har fått gjennombruddet så føler jeg fortsatt at jeg har noe å bevise i Tippeligaen. Jeg føler det er mye potensial i LSK, og ellers handler det om å bli så god at man en gang kan komme seg ut, sier Kind Mikalsen.

LES OGSÅ: Barndomskompisene nyter tillit på A-laget til Kisa

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.