Den idrettsglade gutten har øyesykdommen Stargardt Macula Dystrofi som gjør at han gradvis mister synet.
- Synet har gått merkbart ned de siste tre åra. Nå kan jeg se konturen av folk, men ikke lese, forteller Omar Bhatti.
Han har vanskeligheter med dybdesyn, og å skille farger. Ridderrennet klassifiserte ham som sterkt svaksynt.
LES OGSÅ: - Livet er verdifullt selv i rullestol. Det er jeg som griper muligheter eller lukker dørene

Delvis oppvokst i Pakistan

Omar er født og delvis oppvokst i Pakistan. Da han var åtte årflyttet familien til England der de bodde i ett år, så hit etter at en lege sa at Norge var det beste landet å bo i for en synshemmet.
Først da han ble eldre fikk han interesse for idrett. Bhatti forteller at han har gode idrettsgener og behersker flere idretter.
- Favorittene var fotball og basket, men synet er blitt for dårlig til at jeg kan drive med ballspill, sier han.
Nå har Bhatti testet de fleste idretter, noen for første gang under Ridderuka.
- Før søndag i forrige uke hadde jeg aldri holdt i en ski, ler han, og har endret mening om denne idretten til det mer positive.
LES OGSÅ: 72 år og blind, men sprekere enn de fleste

Positivt overrasket

Bhatti ble tipset om Ridderuka av en lærer ved Jessheim videregående der han er elev. Han forventet en sosial hotellferie, men ble positivt overrasket over aktivitetstilbudet. Han meldte seg på alle skikonkurranser og målet er å komme under 50 minutter på fem kilometer.
- I tillegg har jeg prøvd slalåm, noe som er minst like gøy som langrenn. Dette er starten på vegen tilbake til toppform etter en skade i fjor. Motivasjonen er i hvert fall på topp, sier Bhatti.
Målet er å delta i maraton og trene enda mer på ski for å slå egne rekorder. Omar er nemlig med stor sannsynlighet tilbake som utøver i Ridderuka neste år.

Drømmer

17-åringen er glad i å trene styrke og løpe, men prioriterer studiene. Han er engasjert i elevrådet og jobber for å bygge nettverk og bli en god leder.
- Drømmen er å flytte til Pakistan og ta over bedriften til bestefar, eller bli president, sier Bhatti.
Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.