Den nye rulleski- og rullestolløypa er akkurat ferdig. Nå legges gigantplaner for en idretts- og folkehelsepark for ski, sykkel, løping, ball- og kulturaktiviteter
Fotball, håndball, hundepark, rulleski, rullestol, langrenn, hopp, kombinert, løping, sykling - og store konserter og kulturarrangementer. Eidsvold Værks Skiklub er i rivende utvikling, og nå er de i ferd med å spikre en innovativ og spennende framtid.
- Den organiserte idretten vil få en utendørs storstue, anlegg og bygninger som gir muligheter for stort og allsidig bruk. Dette vil også gi nye og bedre muligheter for den uorganiserte aktiviteten. Alt i et område som ikke er under press for annen utbygging, sier nestleder Ståle Årdal.
Sammen med styreleder Tommy Løkken og sekretær og altmuligmann Ole Bakkehaug, sitter han inne på skistua og snakker med EUB. Den nye rulleskiløypa er et naturlig tema. Det samme er anleggsutvikling, framtidsplaner, og enorm dugnadsinnsats.
LES OGSÅ: Millioninvesteringer i kø - sjekk utviklingen ved E6

Viktig tilvekst for skiklubben

Rulleskiløypa strekker seg over 1.440 meter, og blir en viktig tilvekst for skiklubben.
- Den bidrar til et helårsanlegg for store og små. Det er vi stolte av, sier Ole Bakkehaug.
Det nye rulleski- og rullestolanlegget markerer starten på en rekke spennende prosjekter i den lokale skiklubben. EUB kan i dag presentere noen av planene de jobber med:
* Oppgradering av Lysakerbakkene med driftsbygg, varmestue, nytt elektrisk anlegg og fastspor.
* Vil bygge tribuneanlegg
* Oppgradering av skistadion og arenabygget. Omfatter arenaen, tribuneanlegg, seremoniområde, smøreboder og arenabygget med driftsdel. Rullestol- og rulleskianlegget er en del av denne oppgraderingen.
* Innenfor rulleski- og rullestolanlegget ligger det et stort gress- og steinområde. Her ønskes det også en oppgradering, slik at det kun er gress. Dette kan gi muligheter for ball- og løpsaktiviteter.
* På arenaens østre side, mellom skistadion og Pirobakken, ønsker de å bygge et tribuneanlegg. Dette skal gi bedre tilbud til publikum. Dette kan også benyttes til løps-, spenst- og teknisk terrengsykkeltrening.
* Etablering av nærproduksjonsanlegg for snø. For å kunne utnytte mulighetene rulleski- og rullestolløypa gir til å lage en stabil og tidlig såle med lite snø.
- Vi utvikler våre idrettsanlegg til å inkludere mer enn hopp, kombinert og langrenn. Vi skal skape en idretts- og folkehelsepark for alle, sier Tommy Løkken.
- Oppgraderingen av Lysakerbakkene vil gi et solid grunnlag for å rekruttere og beholde hopp- og kombinertutøvere, og på den måten også skape et mangfold innen skiidretten i skiklubben. Utvidelsene, oppgraderingene og mulighetene for økt bruk, og at flere kan bruke Skistua og anleggene på og ved skistadion samtidig, vil gi et bedre grunnlag for gjensidig utnyttelse av ressurser, ideer og stimulere spesielt barn og unge til å utforske flere idretter og aktiviteter uten å måtte oppsøke mange ulike arenaer. Dette vil også gjøre det enklere for foresatte som har barn innen ulike aktiviteter, sier Ole Bakkehaug.
LEDER: Gammel og aktiv

SAMARBEID

Trioen i skiklubben passer på å understreke at satsingsområdene for eiendom, bygg og anlegg er for perioden 2016 til 2026. De er også nøye med å poengtere at de vil ha med seg Eidsvoll idrettsråd, Eidsvoll kommune, grunneiere og alle andre lag og foreninger på fellesløftet i framtida.
Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.