I de ti årene Ullensaker idrettsråd har hentet inn idrettspersonligheter for å holde foredrag, har oppmøtet aldri vært i nærheten av hva det var da Anja Hammerseng-Edin gjestet et fullstappet Herredshuset, mandag kveld.

STINN BRAKKE

– Dette var en braksuksess, med over 250 frammøtte. Jeg håpet og trodde det skulle komme mange, men at det skulle bli såpass mange var overraskende, sier Jan Ivar Engebretsen, leder av Ullensaker idrettsråd til EUB.

De fleste tilhørere var i alderen 13 til 16 år. Primært fra håndballmiljøet, men flere andre idretter var godt representert for å høre den tidligere håndballspillerens foredrag kalt «Fearless».

– Temaet er jo fryktløshet, og det å tørre. Hun hadde et vidt spekter som virkelig traff. Her var det både trenere og utøvere, og dette traff begge parter, sier Engebretsen.

TYDELIGE MOT IDRETTEN

Det er barne- og ungdomstiltaket i Ullensaker idrettsråd som står bak foredragene. De prøver å ha ett på våren og ett på høsten, og har tidligere hentet inn personligheter som Nils Arne Eggen, Marit Breivik, Arne Erlandsen, Roy Johansen og Espen Bredesen til Ullensaker. Kvelden med Hammerseng-Edin, som også hadde Torgeir Stensli på programmet, er første gang idrettsrådet virkelig har vært fornøyde med oppmøtet.

– Skal man ha tak i ungdommen må man nok ha noen som er kjente i dag, og ikke for 10–15 år siden. Nå traff vi veldig bra på foredragsholder, for det var Anja som dro folket. Samtidig har vi markedsført oss ovenfor idrettslagene. Fra tidligere erfaringer har vi fått høre at foredragene kræsjer med treninger, men nå har vi vært sterke i ordelaget om at dette gir mye bedre utbytte enn én enkelt trening, sier Engebretsen.

HAR LAGT LISTA

Responsen fra den lokale idretten gjør at idrettsrådet nå ser fram til å hente nye profiler for å holde foredrag på Jessheim.

– Vi har begynt å drodle, og har ønsker og ideer, men har ikke landet noe konkret enda, sier Engebretsen.

LES OGSÅ: Også Ull/Kisa mister ungdom til dårlige miljøer i byen

LES OGSÅ: Helge har ledet alle Tinestafettene på Jessheim

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.