Minitouren i Ruka, Finland, ble avsluttet med ti km fri teknikk, søndag formiddag. Marit Bjørgen ble slått av svenske Charlotte Kalla, men det norske laget kunne likevel glede seg over en stor opptur ved at Ragnhild Haga imponerte med en 3. plass.

- Dette er nesten som en seier for meg, sier Haga til NRK.

Minitouren startet dårlig for mange av de norske på fredag. Holter-kvinnen gikk ut som nummer ti på jaktstarten, men med best tid av samtlige klarte hun å gå seg helt opp til den siste plassen på pallen. På slutten dro hun fra blant andre Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

- Jeg tenkte bare å gå alt jeg hadde inn mot mål, og når ingen kom opp på oppløpet skjønte jeg nesten ingenting, sier Haga og smiler.

I starten av sesongen viser Åsen IL-løperen at hun virkelig mener alvor med å ønske seg en større rolle i det kommende OL.

- Hun gikk fort på Beitostølen og i går og i dag. Hun har hatt en veldig god høst hvor hun har vært frisk og hatt overskudd. Fortsetter hun med det så kommer det til å bli en flott sesong for Ragnhild Haga, sier landslagssjef Roar Hjelmeset til NRK.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.