Ragnhild Haga fra Holter deltar i disse dager i sitt første olympiske mesterskap, og på favorittdistansen 10 kilometer fri stil gikk Åsen IL-løperen inn til 1. plass og gullmedalje.

- KJEMPEFORNØYD

- Da jeg satt utfor siste bakken tenkte jeg at dette er den viktigste bakken jeg kjører i hele mitt liv. Jeg ga alt i mål for jeg var livredd for at Kalla skulle speede opp på slutten. Jeg er kjempefornøyd med meg selv, sier Haga til TVNorge.

Hun har tidligere latt seg stresse av å få gode tilbakemeldinger underveis i renn. Denne gangen, når det gjaldt som mest, holdt hun hodet kaldt.

- I dag tenkte jeg bare å beholde roen og gå bra på ski i mål, og ikke tenke så mye på at det gikk mot seier, sier Haga.

SUVEREN

Haga gikk i mål over et halvt minutt foran Marit Bjørgen, og favoritten Charlotte Kalla som startet senere var aldri i nærheten av å true Haga. Svensken tok sølvet da hun gikk i mål over 20 sekunder etter Haga.

Bjørgen og Krista Pärmäkoski fra Finland tok delt bronse. Bjørgen er dypt imponert over landslagskollega Haga.

- VANVITTIG UTVIKLING

- Hun har hatt en vanvittig utvikling i år. Hun har vært den sterkeste og jevneste skøyteren denne vinteren. Hun er rå til å disponere løpet sitt og dette fortjente hun virkelig, sier Marit Bjørgen til TVNorge. 

Akkurat denne dagen har vært et mål i lang tid for Haga som denne vinteren har lagt grunnlaget for suksessen fra familiens hytte ved Sjusjøen

Hjemme i Holter satt resten av idrettsfamilien og fulgte Ragnhilds bragd på TV.

LES OGSÅ: Under OL lager Bjørn Haga renn på Åsen


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.