Landsturneringen er en tradisjonsrik turnering i fotball og håndball for fysisk- og psykisk utviklingshemmede. Dette året arrangeres turneringen for 27. gang, og fra 8. til 10. september er Jessheim vertskap med sin Ullensaker idrettspark.

REKORDMANGE PÅMELDTE

Aldri før har flere vært klare for å ta del i denne idrettsfesten.

– Vi har rekordstor påmelding med 1648 deltakere, sier Marit Hansen Fra Norges Håndballforbund Region Øst.

Håndballregionen arrangerer begivenheten sammen med Akershus fotballkrets og Ull/Kisa. Antall påmeldte er 277 flere enn i fjor. Totalt 76 klubber fra hele landet er representert. Blant disse er lag fra Ull/Kisa og Borgen som får spille på kjente trakter. Det er totalt 81 påmeldte fotballag fordelt i åtte forskjellige klasser. På håndballfronten er det påmeldt 40 lag i syv forskjellige klasser.

«ALLSANG PÅ JESSHEIM»

Landsturneringen er mer enn bare det sportslige. Underholdningsprogrammet er så å si spikret. En åpningsseremoni og bankett blir avholdt på Thon hotell Airport. Begivenhetene får besøk av kjente fjes fra både nært og fjernt.

– På åpningsseremonien fredag kommer Katrine Moholt og Alex Rosén for å lage «Allsang på Jessheim» og show, forteller Hansen.

På lørdag blir det bankett med Erik Thorstvedt, samt besøk av kulturministeren og presidentene til fotball- og håndballforbundet. Kål, et lokalt band, vil spille opp til dans lørdag kveld.

– IDRETTSFEST UTEN LIKE

– I tillegg jobber vi med å få noen idrettsprofiler til å dele ut premier, sier Hansen.

Fotballen spilles på Jessheim stadion og på Jessheim friidrettsstadion. Håndballkampene går inne i Jessheim is- og flerbrukshall.

– Dette blir en idrettsfest uten like. Idrettsglede som dette er en helt spesiell opplevelse, sier Hansen.

Ullensaker kommune låner ut idrettsanleggene hele helgen uten å ta betalt. Frivillige fra Ullensaker Røde Kors bidrar som medisinsk personell. Alt overskudd går tilbake til aktivitet for utviklingshemmede.

ØNSKER VELKOMMEN

Arrangørene håper at flest mulig har lyst til å komme for å skape best mulige rammer rundt turneringen.

– Vi vil gjerne oppfordre folk til å komme og være publikum denne helgen. Eller gjerne jobbe som frivillig, sier Hansen.

LES OGSÅ: Pur idrettsglede i ØRI cup

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.