Kongen av Femundløpet har ingen planer om å abdisere. Han har derimot alvorlige hensikter med å sikre seg sin 12. seier.

perpetuum mobile

Robert Sørlie er en evighetsmaskin, en menneskelig variant av perpetuum mobile. Fredag gikk starten på årets utgave av Femundløpet. Robert har deltatt 26 ganger tidligere og fredag sendte han hundene ut i nok en utgave av det tradisjonsrike hundeløpet.

Bra form, til tross for alderen

- Formen er bra på mann og bikkjer, oppsummerer Sørlie. Han har drevet med hundekjøring i 40 år og har fortsatt ingen umiddelbare planer om å roe ned på tempoet. Han innrømmer imidlertid at alderen begynner å sette sine spor.

- Det ligger vel i korta at jeg etter hvert må sette ned farten. Jeg er ingen valp lenger, sier den 57 år gamle hurdølingen som er bosatt i Jeppedalen.

EM og Iditarod

- Femundløpet er et flott arrangement med fine løyper. I år er det dessuten EM i langdistanse, så det hadde jo vært gøy å få prøvd å sikre seg en EM-tittel, sier Robert til EUB.

Robert har 11 seirer i Femundløpet og har alvorlige planer om å sikre seg den 12. denne helga.

- Hva med Iditarod?

- Jeg stiller, sier Sørlie. Han har tre komplette spann med i årets Femundløp og jobben med å sile ut hvilke hunder som får lov til å bli med til Alaska, begynner allerede til uka. To av spannene kjører den lengste distansen, mens det tredje spannet deltar i løpet som «bare» er 40 mil langt.

Robert er den eneste ikke-amerikanske deltakeren som har vunnet Iditarod. Han har attpåtil vunnet det prestisjetunge løpet ved to anledninger, både 2003 og 2005. Dette blir for øvrig Roberts sjette deltakelse i Iditarod.

Flere lokale i Femundløpet

Hans Petter Haugen, John Erik Eriksen og Thore Bjørndal er tre av de andre lokale kjørerne som er påmeldt til Femundløpet.

LES OGSÅ: Tøffere enn Everest

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.