Klokken 10.17 mandag krysset Robert Sørlie og hans ni hunder målstreken på Røros, etter 60 mil i villmarka siden fredag. Sørli sa da til NRK at han satset på en plass blant de tre beste. Det endte med seier.

– Hundene har fungert bra, men det her vært mye motvind, og vi har nesten måttet stoppe flere ganger. Vi har jo ikke sett sola, påpeker Sørlie.

Han valgte å hvile tre timer ved første sjekkpunkt, men følte hele tiden at han hadde kontroll fordi han kjørte fortere enn de fleste.

– Når jeg under et løp bestemmer meg for å kjøre inn en time, da er det viktig at relasjonen til hundene er i orden. Men nå har jeg glemt været, nå som det endte med seier.

Sørlie har kjørt med hunder i 50 år. I 30 år på toppnivå.

– Jeg ser ikke for meg et liv uten dette her. Jeg elsker hunder og jeg liker å konkurrere. Jeg var lei i fjor, men stilte likevel. Det er vanskelig å gi seg, sier Robert Sørlie.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.