Ronny var med helt fra den spede begynnelsen da Eidsvoll 1814s ble dannet. Nå er han tilbake på banen.

– Det begynner å bli veldig mange år siden klubben ble stiftet. Så vidt jeg kan erindre gikk jeg glipp av de tre første treningene som ble avholdt på Ås skole. Deretter har jeg vært med stort sett hele vegen, sier Ronny til EUB.

MED PÅ OPPTUREN

– Jeg husket den første vinteren vi trente i 1995/1996. En gang var det 20 centimeter nysnø på Bøn, som vi tråkket ned. Deretter trente vi med termodress uten noe som helst av sikkerhetsutstyr i det hele tatt. Og selvsagt spilte vi «full-kontakt». Vi har heldigvis lært mye etter den tid, smiler Myhrer.

Ronny var med på hele glansperioden til 1814s. Han var med på starten og den store oppturen som er blitt kronet med topplasseringer gjennom en årrekke.

MED SØNNENE

– Du er 43 år og det er åtte år siden du la hjelmen på hylla. Hvorfor et comeback nå?

– Jeg hadde veldig lyst til å spille fotball på høyeste nivå i Norge sammen med sønnene mine, svarer den storvokste og skjeggete Ronny. Stesønnen Ørjan Håkonsen og sønnen Raymond har flere års erfaring innen sporten, om ikke på elitelaget. Raymond sesongdebuterte forrige helg som quarterback da Eidsvoll 1814s U-17-lag vant stort over et nystartet lag fra Kongsvinger.

1814s-veteranen var innom en rekke idretter som ung. Han spilte både håndball og bordtennis og drev med skihopping. Med en far som meget sentral i motorsport, ble også Ronny trukket inn i det miljøet. Ikke som utøver, men på den tekniske siden, som kontrollør.

PASSER FOR ALLE

Men det var i amerikansk fotball han fant sin drett.

– Det er noe helt spesielt med denne idretten. Det at den passer for alle, uansett om man er storvokst eller liten, er viktig seg selv, sier Myhrer.

For et par år tilbake spilte han en andrelagskamp mot Vålerenga Trolls. – Det var så morsomt at jeg fikk lyst til å prøve meg igjen. I august i fjor startet jeg opptrening. Blant annet begynte jeg å løfte vekter. Det har jeg nesten aldri gjort tidligere i min karriere. Men da får man se hvor sterke disse ungguttene på laget er, smiler Myhrer.

PASS PÅ LÅRHALSEN

– Hva sier ungguttene til deg?

– Pass på lårhalsen og vær varsom med akillesen, er rådene og «stikkene» jeg får fra Torgrim Nyland og de andre unge spillerne på laget, ler Ronny.

Torgrim er, som flere andre på laget, fysioterapeut, så veteranen burde kanskje ta rådene LITT på alvor. Realiteten er at flere av de andre som har gjort comeback de siste årene har fått akilles-problemer. Skader på lårhals er imidlertid ikke registrert – ennå.

LES OGSÅ: Solid overskudd i 1814s

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.