Som nyinnflyttet til Jessheim tilbringer Vegard Skogheim mesteparten av tiden sin på Jessheim stadion eller hjemme. Men fotballtreneren for Ull/Kisas A-lag er også involvert på en annen arena i samme klubb.

– Jeg er mye med Sola og ser på at hun trener damelaget til Ull/Kisa håndball, forteller Skogheim.

Sola Sjaastad og Vegard Skogheim er samboere og har nylig flyttet inn i historiske Veiberggata 5 i sentrum.

– Hun er også trener i Oppsal, så det går i idrett hele tiden. Vi møtes litt i døra når hun har sitt og jeg har mitt, sier han.

– HELT FANTASTISK

Også Sjaastad påpeker at det blir lite tid til annet, spesielt når sesongene går over i hverandre. Som trener får hun imidlertid stort utbytte av å være samboer med en annen trener.

– Som sparringspartner er det helt fantastisk, selv om det er forskjellige idretter. Jeg lærer veldig mye av han for han er mye mer rutinert enn meg, sier Sjaastad.

Treneryrket krever egenskaper også om menneskelige relasjoner.

– Jeg har lært mest om hvordan man skal takle uventede situasjoner. For eksempel når en spiller ikke har fått spilt nok og kanskje tar til gråten. Før har jeg tenkt mer på resultater og prestasjoner enn å ta slike hensyn, sier hun.

Faktisk har hans fotballblikk gitt henne et nytt perspektiv på håndballen.

– Han kommer noen ganger med innspill som jeg egentlig finner helt unaturlig å tenke på, før han sier det.«Hva om keeperen ikke detter på rumpa», for eksempel. Han forstår også veldig mye håndball, sier hun.

HAR VUNNET ALLE KAMPENE

Trønderen spilte i Byåsen og svensk eliteserie før skader stoppet karrieren. Siden har hun trent et jentelag og et 2. divisjonslag i Trøndelag, før hun hadde et år fri fra håndballen fram til hun overtok Ull/Kisa i november. Da hun ble spurt om overta lå Kisa under nedrykksstreken i 3. divisjon. Kisa har siden vunnet alle fire kampene Sjaastad har ledet, og nå er det unge laget midt på tabellen.

– Vi har en helt fantastisk gjeng med godt humør. Vi har kommet godt i gang med håndballen jeg ønsker å spille, og det er en lærevillig gjeng, sier hun.

På første trening sa hun at målet var å unngå nedrykk.

– Det ser det ut som vi skal klare. Og jeg ser tendensen at de har lært litt av den hurtige håndballen jeg har lyst til å spille. Det har jeg lyst å videreføre i år, og neste år kan man begynne å tenke på opprykk til 2. divisjon, sier hun.

LES OGSÅ: Lokale talenter vant NM-gull i håndball

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.