Sand IL startet opp med amerikansk fotball i våres. På fredagens trening ble lagledelsen og spillere overrasket med en sjekk på 175.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen. Jessheim-gutten Kenneth Johansen (18) pumpet nevene i været da han ankom Jessheim is- og flerbrukshall og oppdaget den store sjekken med påskriften Sand Falcons.

– Dritkult! Vi har jobbet masse på dugnader for å skaffe penger, så at vi også får dette er dritkult, sier han til EUB.

– DEN ULTIMATE JULEGAVEN

Pengene er ment å dekke oppstartskostnader og utstyr for Ullensaker-klubben. Leder Vibekke Hansen sier støtten er helt avgjørende viktig for nyetableringen.

– Helt vanvittig. Dette er alfa og omega for å få det til å gå rundt. Amerikansk fotball er en ekstremt dyr sport på grunn av sikkerhetsutstyr som man er nødt til å ha. Dette er den ultimate julegaven, sier hun, smilende fra øre til øre.

Det var Benedikte Sletvold som kom med overraskelsen på vegne av Gjensidigestiftelsen. Hun forteller at de ved denne tildelingen ønsket å hjelpe noen som representerer et nytt tilbud. Og selv om det er nytt med amerikansk fotball på Olaløkka, fyller idrettslaget Sand 100 år i 2018.

– Samtidig vet vi at Sand er et godt lag med en historie som vi vet at vil forvalte dette bra. Vi synes dette er spennende, rett og slett, sier hun.

Sletvold synes det er gøy å få æren av å dele ut sjekken.

– Det er en kjempemorsom oppgave å komme som julenisse rett før jul. De blir så glade og setter så stor pris på det, så det gjør det veldig morsomt, sier Sletvold.

– OVER ALL FORVENTNING

Falcons har gjennom sommeren holdt åpne treninger med mål om å rekruttere nok spillere til å ha minst ett lag i seriespill i 2018. Etter at treningene og gruppa begynte å sette seg på høsten har klubben allerede meldt opp et seniorlag til neste års 2. divisjon, samt et lag i U17-klassen. Totalt har de nå 65 spillere i klubben.

– Det har vært over all forventning. Utrolig moro, sier leder Hansen.

18-årige Kenneth hadde aldri spilt amerikansk fotball før han begynte i Sand.

– Alle vennene mine begynte og fikk meg med. Det er bare en sykt bra lagsport, sier han.

Nå har han virkelig funnet sin plass i idretten med amerikansk fotball.

– Miljøet er dritbra. Jeg har vært med på mange sporter før. Friidrett, vanlig fotball, ski, «u name it». Men det er ingenting som har vært så bra som det her, sier han.

LES OGSÅ: Vil utvikle Olaløkka

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.