Ullensaker Flyers jobber hardt for å rekruttere flere jenter til klubben og arrangerte derfor en ren jenteturnering i helgen. Spillerne var mellom 6 og 9 år gamle, og ga virkelig alt på isen under søndagens kamper.
Ishockey er ifølge sportslig leder i Ullensaker Issportklubb, Stig Englund, av voksende interesse blant den kvinnelige delen av befolkningen. Det mener Englund er svært viktig for sporten.
- Jenter er veldig berikende i hockeymiljøet. Dessverre har det vært litt for lite rekruttering de siste årene. Det har gjort at det er blitt tynt i spillerstallen til kretslaget. Får vi ikke inn flere jenter, har vi ikke noe landslag i framtiden og det blir vanskelig for jentene å virkelig satse på sporten, sier han.
LES OGSÅ: Hockeymammaene i Flyers har allerede stablet et stort lag på isen

TØFF SPORT

Aurora Johannessen (9) fra Borgen og Leah Emilie Ringekjøb Halvorsen (9) fra Vormsund er en del av troppen til Ullensaker Flyers. Jentene forteller at de driver med sporten fordi de syns det er gøy, spesielt å stå på skøyter, score mål og spille kamp.
Begge har gått på skøyte- og hockeyskolen arrangert av Ullensaker Issportklubb, og var nære på å velge kunstløp framfor ishockey, som de nå elsker. Aurora sier hun ble inspirert av storebror som også spiller hockey, og derfor falt valget på den litt tøffere issportvarianten. Leah syns rett og slett hockey så morsommere ut. Begge 9-åringene har vært en del av laget i over ett år, og har fått god trening i å styre hockeykølla samtidig som de skøyter fjærlett av gårde på isen og scorer mål.
Jentene forteller at det ikke er så vanskelig som det kanskje ser ut som.
- Ikke når man kommer inn i det, forklarer Aurora.
Hun scoret to mål under søndagens turnering, og konkurranseinstinktet til jentene er allerede på plass.
- Dere tapte den siste kampen deres mot Kongsvinger Knights, hvordan føles det?
- Det er skikkelig irriterende, sier en tydelig frustrert Leah.

GODE SPILLERE

Ullensaker Flyers startet opp for to år siden, med bare fem jenter. I dag er det 25 jenter på laget. 9-åringene Aurora og Leah er i alle fall bombesikre på å fortsette.
- Vi føler vi er blitt skikkelig gode, sier 9-åringene i kor.
Begge håper flere jenter blir med.
- Det er en veldig kul sport, og det er dumt at det er så få jenter med. Det er mest gutter, og det er morsommere å spille mot jenter. De er litt mer forsiktige på isen. Guttene er litt hardhendte, men jenter er ikke så pinglete som guttene tror. Vi er ganske tøffe! sier jentene til EUB.
Dette er som musikk i sportslig leders ører. Englund jobber hardt med ishockeyen, og beskrives av flere hockeyforeldre som en ildsjel og primus motor.
- Jeg har en datter som driver med ishockey selv, og det er nok det som driver meg framover. Jeg ser at hun har utfordringer når det kommer til å en dag spille på et kretslag, og Akershus sliter på den fronten, sier han.

ØNSKER FLERE PÅ LAGET

- Hvorfor tror du det har vært vanskelig å rekruttere jenter til ishockey?
- Rett og slett fordi mange foreldre har et inntrykk av at ishockey er en tøff sport, en sport hvor det går litt hardt for seg, og ja, sånn ser det ut på tv, men hvis man først er inne i det og ser hvordan spillet utvikler seg med barna, så er det ikke det. Jenter har de samme fysiske forutsetningene som det guttene har, og fordelen for jentene er at de tidligere blir modne nok til å ta til seg treningen, forklarer sportslig leder.
Han håper nå å se flere jenter på treningene framover.
- Her i klubben får alle like mye tid på isen - og alle skal være med. Vi prøver å skape en balanse, alle skal få utfordringer og alle skal få gleder. Det er det viktigste, sier Englund.
Ullensaker Flyers har åpen trening for jenter i alle aldre hver torsdag.
LES OGSÅ: Flyers overbeviste på isen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.