- Tilbudet er rettet mot utholdenhetsidrettene langrenn og skiskyting. Dette er et samarbeid med lokale idrettslag som geografisk naturlig søker seg til Nannestad videregående skole. De lokale idrettslagene driver svært godt i barne- og ungdomsidretten, og derfor vil det være naturlig å samarbeide med skolen slik at elevene har et lokalt tilbud, sier Margrethe H. Mobæk, assisterende rektor og utviklingsleder idrettsfag.

Nannestad videregående skole vil nå samarbeide både Gjerdrum IL, Åsen IL og Bjerke IL.

FLOTTE ANLEGG

- Vi ser dette som veldig viktig. Disse idrettslagene har flotte idrettsanlegg i nærheten. Det nye tilbudet vi nå syr sammen til elevene vil være et godt alternativ til toppidrettsgymnaset. Jeg vil også trekke fram dem som bruker sin fritid til å preparere løyper i Nannestad. De gjør en kjempejobb, sier Per Bjarne Elle, rektor ved Nannestad videregående skole.

Fra før har skolen fotball, håndball og friluftsliv som spesialaktiviteter.

- Det er veldig flott at våre langrennsløpere kan få et sånt tilbud lokalt, og det er hyggelig at skolen kan benytte vårt skianlegg, sier Rolf Hauger fra Åsen idrettslag.

Åsen IL ser nå også muligheten til å knytte løypene i sitt anlegg sammen med løypenettet i Nannestad.

Også i Bjerke idrettslag er man positiv til et samarbeid.

- Det betyr mye at våre løpere kan få et sånt tilbud lokalt, sier Kjartan Roland, sportslig leder langrenn hos Bjerke IL.

Sportslig leder i Gjerdrum idrettslag, Øyvind Ørbeck, er også svært tilfreds med tilbudet som nå kommer på plass.

- Nannestad videregående skole er med sin beliggenhet godt egnet til å satse på langrennsløpere. Alt ligger til rette for at dette blir et godt tilbud. At lokale skitalenter får en slik mulighet der er flott, sier Ørbeck.

LES OGSÅ: Maiken Caspersen Falla trakk fullt hus

- GODT ALTERNATIV

- Dersom man driver idrett når man nærmer seg dagen for valg av videregående skole er det greit å vite at dette tilbudet vil være et godt alternativ for dem som har interesse for langrenn eller skiskyting. Elevene kan da bo hjemme og bruke tiden på sin interesse, samt finne ut om det er det man vil, sier Mobæk.

Hun opplyser at man som elev på idrettsfag har valgmulighet alle tre åra innen toppidrett med langrenn eller ballspill, breddeidrett eller friluftsliv.

- Dette gjør skolesituasjonen mer fleksibel med tanke på blant annet skadeproblematikk, motivasjon og vilje, miljø og glede. Toppidrett med langrenn kan man også være en del av i VG2 og VG3 ved å velge studiespesialiserende fag, sier Mobæk.

SYSTEMATISK TRENING

Hun opplyser at skolen nå kan tilrettelegge med treningstid tidlig på dagen systematisk hver uke.

- Dette fordi vi vet at god hverdagstrening over tid normalt gir ønsket utvikling i sin idrett. Det gir rom for to treningsøkter noen dager hver uke. I tillegg til egne faglærere innen langrenn vil skolen jobbe med å knytte til seg eksterne fagpersoner og løpere på høyt internasjonalt nivå, sier Mobæk.

Nannestad kommune er kjent for sine gode skiløpere og gode snøforhold med topp preparerte løyper.

- Intensjonen med samarbeidet og tilbudet passer godt med lokalinteressen for nasjonalidretten vår, sier Mobæk.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.