• NY ROLLE: Chriss A. Brohaug er ny styreleder i Eidsvoll basket. Han er allerede godt i gang med å stake ut vegen videre.

Sesongen på toppnivået BLNO i 2015/2016 preger fortsatt organisasjonen Eidsvoll Basket.

– Vi fikk en økonomisk knekk slik det bruker å være når man skal ha høyere budsjetter og spille med de store gutta. Vi har derfor gjort noen endringer, sier Chriss Brohaug.

Klubbgrunnleggeren utgjør selv en av de største endringene, i form av at han i vår ble styreleder.

– Jeg har siden jobbet for å få reorganisert flere ting, fått folk på plass i de forskjellige leddene, slik at vi på en måte bygger oss opp fra bunnen igjen, sier han.

UNGT OG LOKALT A-LAG

A-laget endte på 2. plass i 1. divisjon i fjor.

– Laget i år blir veldig ungt. Vi har fått inn en del spillere fra studier i USA og England, så det blir mange U19-spillere. Nå har vi nesten bare lokale spillere på laget, sier han.

Spillerne hører til Eidsvoll og Ullensaker. Den yngste er 18 år, den eldste 38. Yaser Hasan, som kom til klubben etter å ha rømt fra krigen i Syria, ble raskt en av gutta.

– Han er lokal ved at han nå bor her og deltar i samfunnet for øvrig, sier Brohaug.

Den lokale troppen står i stor kontrast til de siste årene. BLNO-laget hadde fire-fem lokale. I fjor var de et nær rent litauisk lag basert på kontakter av den daværende treneren. Litauere har vært dominerende i klubben de siste 4–5 årene, og et par spillere fra dette landet er fortsatt med. Resten har nå valgt å gå til andre klubber, flyttet hjem eller gitt seg av andre grunner. I august startet oppkjøringen mot seriestart i slutten av september.

ØNSKER PROFILER

– Jeg tror vi ikke skal ha ambisjoner om å komme noe særlig høyere enn midt på tabellen. Men det kan være bra for oss, for vi har en del spennende lag og spillere som kommer opp, sier Brohaug.

Klubben har lag fra U9-nivå og til senior. Ideelt sett skulle Brohaug ønsket seg en eller to importspillere inn i A-lagsgruppa.

– Vi har en håndterbar økonomi, men ikke mye midler til å bruke på for eksempel spillere til et 1. divisjonslaget. Det kunne vært ønskelig med en importspiller eller to for å hjelpe både sportslig og for rekruttering. Hvis man ikke har profilene som kan være ansikter utad blir det vanskelig å tiltrekke seg folk. Derfor er jeg opptatt av å ha et lag i toppen, sier han.

Med toppen mener han 1. divisjon, landets nest øverste nivå.

– Jeg tror ikke BLNO er noe vi skal sikte oss inn på de første årene. Hovedfokuset blir å ha et solid tilbud i 1. divisjon, sier Brohaug.

Nytt av året er også et damelag som har vært fraværende i tre år.

LES OGSÅ: Åsen IL styrker seniorstallen med tre nye løpere

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.