• LEDERE. F.v.: Trenerne Lars Erik Johansen og Morten Mathiesen sammen med styremedlem Knut Sletvold i Ullensaker skiklubb på skiskytterstadion i Nordkisa.

Ullensaker skiklubb har fostret gode langrennsløpere og skiskyttere opp gjennom årene, men de aller fleste har reist ut via toppidrettsgymnas. Det nyeste eksempelet er Jørgen Brendengen Krogsæter som denne sesongen er på juniorlandslaget i skiskyting. Nå har klubben etablert en satsingsgruppe som består av åtte motiverte utøvere i junioralder. Disse skal fortsette å bo hjemme i Ullensaker, og sammen trene mot å se hvor langt de kan nå.

NY SETTING FOR KLUBBEN

– Dette er en ny setting for klubben. Det er vanskelig for en liten klubb som Ullensaker å matche toppidrettsgymnasenes tilbud, men vi fant ut at vi har lyst til å prøve, sier trener Morten Mathiesen til EUB.

Satsingen innebærer fem-seks fellestreninger i uka og i tillegg egenorganiserte økter.

– Alle har ambisjoner om å prestere så godt de kan, derfor hadde vi lyst til å gi dem et tilbud her i stedet for at de skulle melde overgang til naboklubber. Da brettet jeg og Lars Erik opp ermene og sa, greit, det skal gå an å være skiløper i Ullensaker, sier han.

Gutta har skolegang ved siden av. De fleste går studiespesialiserende på videregående, men prøver ellers å prioritere skisporten. Aleksander Solhaug, A-lagsspiller i Kløfta fotball, er den eneste som driver med annen idrett ved siden av. Noen av gutta er mest opptatt av å måle seg mot seg selv, mens andre sikter mot landslaget.

– Det er gøy å gå på ski, sier gutta samstemt da EUB spør om hvorfor de er med på dette opplegget.

– For å bli best mulig og få ut det vi kan av potensialet vårt, utdyper Mads Mathiesen.

Han har siktet seg inn på skiskyting, mens resten satser på langrenn. De syv gutta har trent sammen siden de som åtteåringer var del av ei gruppe som talte 50 stykker. Mens andre har falt fra har samholdet blant kompisene bare blitt sterkere. Nå som satsingen har gått over til et nytt nivå er fellesskapet avgjørende viktig.

– Det er morsomt å trene og fint å ha en gruppe rundt seg, sier Mathias Johansen.

BRUKER LOKAL EKSPERTISE

Trenerne Morten Mathiesen og Lars Erik Johansen er begge tidligere skiløpere.

– Det er sikkert mange som er flinkere enn oss som trenere, men vi bruker erfaringa vi har, og prøver også å spille på den spisskompetansen vi har i bygda. Vi har diskutert kapasitetstrening med Hans Jørgen Borgen som har trent Roth-gutta i Ull/Kisa, og vi har andre trenere i klubben som er gode på teknikk. Så vi har prøvd å sy sammen et ganske godt opplegg til dem, sier Mathiesen.

Mens det er klart at skolegang på toppidrettsgymnas er mer tilrettelagt for trening, trekker trenerne fram at det også kan være fordeler ved at gutta blir boende hjemme og dermed kan konsentrere seg utelukkende om skole og trening.

– Vi synes det er fint å kunne gi dem dette tilbudet, og mener det ikke ligger langt bak hva de får andre steder. Vi bruker kompetanse og fasiliteter som ligger i kommunen. Det er mye velvillighet og folk som vil være med å hjelpe gutta, sier Johansen.

LES OGSÅ: Ragnhild Haga vil spille en hovedrolle under OL

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.