I fjor følte trener Trond Johnny Lien seg nærmest som en aktivitetsleder som først og fremst måtte holde Hauerseter i gang. Omtrent halvannen startellever, mange fra samme kameratgjeng som hadde utgjort stammen av laget i en årrekke, forsvant som del av et generasjonsskifte som etter hvert tvang seg fram.

TRENT GODT

– I fjor måtte vi bare komme oss gjennom året, og holde ting flytende, men i år var det uaktuelt. I år måtte jeg være trener og i stedet kjøre knallharde krav til spillerne. Det gir utslag i resultater nå. Vi har ikke hatt mange folk på trening i vinter heller, men de som har vært her har trent godt, sier Trond Johnny Lien.

Torsdagens seier i hjemmepremieren mot Blaker fulgte opp en seriestart med borteseire mot Skedsmo 2 og poeng mot FUVO. Selv om de største omveltningene ble gjort i løpet av fjoråret har laget også denne oppkjøringen sett sentral spillere forsvinne. De fleste var varslet i god tid, men bærebjelken Jørgen Alstad, løpsmaskinen Fredrik Skottner og måljegerne Marius Preber og Remi Rød er noen av profilene Hauerseter må klare seg uten. På tross av store utskiftninger er laget ubeseiret og i toppen av 4. divisjon etter de tre første kampene.

TATT UTFORDRINGA

– Vi er en klubb som ikke får særlig tilførsel av spillere, det er gjerne spillere som er overflødige andre steder. I løpet av vinteren har vi fått noen spillere som har vært juniorer i Ull/Kisa og som sklir godt inn her. De har tatt utfordringa, sier Lien.

Treneren trekker fram yngstemann Vetle Steen Andersen og Marcus Ellevold Jensen som typer som virkelig tar store steg på kort tid. Også Petter Blaker, som scoret 1–1 målet mot laget Blaker, får skryt.

– Han kom i fjor sommer men var mye borte på høsten. Dette året er han mye mer med, og det er en kjempegutt og en knallspiller, sier Lien.

SNUDDE KAMPEN

I torsdagens kamp måtte treneren gi laget en real oppstramming i pausen. Bortelagets straffescoring rett før hvilen toppet en omgang som Hauerseter ble enige om at ikke var en hjemmepremiere verdig.

– De tok tak i kampen og vi var det beste laget i hele andreomgang. En deilig seier, sier Lien.

Nå håper han å skape en ny stamme som kan utvikle seg sammen i årene som kommer.

– Jeg håper vi kan forsette å utvikle oss, men kanskje ikke like fort som vi har gjort disse første kampene. Vi framstår voksent, sier han.

LES OGSÅ: Skjevik tilbake i bua for Hauerseter

KAMPFAKTA

  • Hauerseter–Blaker 2–1 (0–1)
  • Nordkisa stadion, 110 tilskuere
  • MÅL
  • 0–1. 44. min.: Torbjørn Dahlum Nilsen
  • 1–1. 58. min.: Petter Blaker
  • 2–1. 67. min.: Henrik Sørby
  • Dommer: Rune Løbersli, Skjetten
  • Hauerseter-troppen: Joakim Foureaux, Stian Pettersen, Vegard Knudsen, Marcus Ellevold Jensen, Missam Naqvi, Vetle Eriksen, Mikkel Mohaugen, Petter Blaker, Ole Elias Jacobsen, Vitali Ghelaga, Jonas Eng, Henrik Sørby, Tobias Gabrielsen, Yassir Yougil, Tobias Jakobsson, Magnus Johansen Mundal

LES OGSÅ: Kløfta-folket stilte mannsterke på cupfest

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.