- Dom er visst fryktelig dårlige har je hørt, gliser Feiring-trener Stian Melby.

Feiring stiller A-lag i fotball for første gang på nesten 25 år.

Forrige gang Feiring IL stilte med et seniorlag for herrene i seriesystemet var i 1992. Da ble hjemmekampene spilt på grusbanen ved Feiring skole. Nå er det kunstgras der, og mandag fikk det nyoppstartede seniorlaget sin hjemmedebut. Stian Melby har gått i spissen for å samle troppen for a-lagsspill i Feiring.

- Jeg hadde en drøm for tre-fire år siden om å få på plass et seniorlag i Feiring igjen i løpet av få år, sier selvutnevnt trener Melby til EUB. EUB var på plass da Feiring spilte sin første a-kamp på hjemmebane siden 1992.

LOKALE SPILLERE

- Vi måtte samle sammen nok folk, og da luftet vi på Facebook om det var interesse for å starte opp lag, og så har vi hatt en fire-fem treninger, forteller Melby. Laget består utelukkende av spillere fra Feiring.

- Det er bare «feiringer». Hvor lenge vi får holdt dette laget gående, vet jeg ikke. Men forhåpentligvis blir det mer enn denne sesongen med lag. Det er dessverre en del som studerer, så det er ikke så lett å kombinere, forteller Melby om laget som trener én gang i uka på kunstgraset i Feiring.

Eldstemann på laget, Ivar Langgård (44), onkel til kaptein Jonas Langgård, var også i troppen sist Feiring hadde A-lag. Mellom eldste Langgård og yngstemann på laget, Sindre Hjell (16), skiller nesten 30 år.

- Ivar kunne nesten vært faren til hele laget her, smiler Melby.

SKAL SLÅ HUDDÆRN

Sportslig sett har ikke laget satt seg så hårete mål. Knivingen mot Hurdal på andre siden av åsen blir viktig for blåtrøyene.

- Vi har som mål å vinne noen kamper, og å ikke slippe inne tosifra antall mål i noen kamper. Men den viktigste målsettingen er å slå «Huddærn», dom er visst jævlig dårlig, har je hørt, gliser Melby. Laget har spilt to kamper i sesongen 2016. Mandag ble det tap for Gjelleråsen 3, mens de i sesongstarten tapte 6-1 borte mot Skjetten 6. Allerede neste serierunde smeller det virkelig, da Feiring tar turen over åsen til Hurdal for å spille mot rivalene. 22. mai møtes Hurdal og Feiring i Hurdal.

LES OGSÅ: To skuffede lokale lag

LES OGSÅ: Standal kan være tilbake kun tre måneder etter at han brakk beinet

fAKTA

FOTBALL SENIOR

Feiring - Gjelleråsen 3 3-7 (1-5)

Feiring kunstgras, 50 tilskuere

Mål for Feiring: Kristoffer Brodshaug, Eirik Gjestvang, Jonas Langgård

Lag Feiring: Kenneth Limbodal, Vegard J. Haugland, Eirik Gjestvang, Jostein Bamrud, Sindre Hjell, Kristoffer Brodshaug, Ivar Langgård, Jonas Langgård, Trond Bamrud, Espen D. Bjørnstad, Christoffer P. Andersen, Karoline Nævdal.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.